Caissa 1 roemloos 2e van Hoofdklasse SGA
Kampioenswedstrijd een deceptie
door
De wedstrijd VAS 1 - Caissa 1 om het kampioenschap van de Hoofdklasse SGA eindigde met 6-2. Caissa speelde met 3 lege borden.

Op donderdag 12 mei speelde Caissa 1 een uitwedstrijd tegen VAS 1. Het was de kampioenswedstrijd van de Hoofdklasse SGA. VAS stond 1 matchunt voor en we moesten de wedstrijd winnen om kampioen te worden. Dus zou Caissa sterke invallers regelen en met een zo sterk mogelijk team aantreden in het Cygnus Gymnasium. Maar het liep anders.

De wedstrijd was op verzoek van Caissa verplaatst en de mailwisseling daarover was niet met een duidelijke conclusie afgesloten. Zodoende had teamgenoot N. de wedstrijd niet in zijn agenda gezet. Teamcaptain J. zat in het buitenland en de door hem aangewezen zaakwaarnemer J. was naar verluidt ziek. Zo kon het gebeuren dat twee dagen voor de wedstrijd paniek uitbrak en de teamleden elkaar bestookten met e-mails en appjes. Gaat de wedstrijd nog door? Wat is de opstelling? Waar is J.? N. liet weten niet te kunnen spelen. Teamgenoot P. voelde zich niet helemaal lekker en deed een coronazelftest. Positief. Het leek erop dat slechts 3 vaste spelers van het team zouden komen opdagen. Vanuit zijn hotelkamer appte J. bemoedigende woorden. Hij had al een tijdje geleden 2 invallers bereid gevonden te spelen. Het reglementair vereiste minimum van 5 spelers leek haalbaar.

Bij VAS aangekomen bleek 1 van de 2 geregelde invallers niet te zijn verschenen. Maar daar was trouw clublid R. die een tijdje geleden vaag vernomen had dat hij misschien zou moeten spelen. Hij had er niets meer van gehoord, maar kwam voor de zekerheid even langs. “Waarom is er geen communicatie?” brieste hij verongelijkt. Enfin, met 3 maal “N.O.” op het wedstrijdformulier en het schaamrood op de kaken begonnen we aan de wedstrijd. Ik benoemde mijzelf tot plaatsvervangend teamcaptain en gaf het team een duidelijk speelplan: één van ons mocht remise maken, de anderen moesten hun partij winnen. Maar het liep anders.

Rob Bödicker en ik verloren onze partij. Martin Bottema en Günther Ballon maakten remise. Evgeny Shklovskiy redde de eer door te winnen van zijn hoger gerate tegenstander. Met 6-2 dropen we af met de staart tussen de benen. VAS 1 wint de Hoofdklasse van de SGA met 13 matchpunten, van harte gefeliciteerd! Caissa 1 blijft met 10 matchpunten steken op de 2e plaats.

Het lijkt ons een goed idee dat een parlementaire enquêtecommissie de gang van zaken rond deze wedstrijd grondig onderzoekt.

 1. Albert Riemens

  Albert Riemens zei op :

  Dank voor je uitgebreide verslag Rene. Eens dat het parlement dit serieus dient te onderzoeken.
  Spijtig dat het zo gelopen is, volgend jaar op voor het kampioenschap!

 2. Avatar

  Pieter Fritschy zei op :

  Dramatische gang van zaken, ja. Heel jammer.

Reactie achterlaten