Arno Bezemer wint Professor Van Hulsttoernooi
met foto's
door
Na 2 stille coronajaren kon het jaarlijkse Caissa-snelschaaktoernooi eindelijk weer gehouden worden.

En de 44 deelnemers, waaronder de kersverse Nederlandse meisjeskampioen Jule Cordes en jeugdtalenten Andrija Zdravkovic en Ruben Actor, hadden er zin. Na een korte uitleg van de regels, moesten zij flink aan de bak. Eerst in de voorronde, bestaande uit 2 twaalfkampen en 2 tienkampen waarbij iedereen tegen elkaar speelde. Daarna in enkelvoudige vierkampen om te bepalen wie de uiteindelijke toernooi- en groepswinnaars zou worden.

Voor de 2 finalegroepen plaatsen zich 8 spelers: Jack Blanchard, David Laan, Douwe Sternfeld, Paul Schipper, Sierk Kanis, Alje Hovenga, Robbert Kikkert en Arno Bezemer. Arno won finalegroep A en Jack won finalegroep B.

In 2 onderlinge partijen, gadegeslagen door een enthousiaste groep Caissianen, won Arno Bezemer van Jack Blanchard. Hij won het toernooi voor de 6e keer en is hiermee recordhouder. Robbert van het Kaar won het toernooi in de jaren 80 van de vorige eeuw 5 keer.

In de troostfinale won Alje Hovenga geroutineerd van toernooirevelatie Douwe Sternfeld die menig topspeler gedesillusioneerd achterliet.

De finalepartijen worden geboeid gadegeslagen door een grote groep uitgespeelde Caissianen

Meer sfeerbeelden

__

Het Professor Van Hulsttoernooi is het traditioneel sterk bezette snelschaaktoernooi van schaakvereniging Caissa. Het is vernoemd naar erelid Johan van Hulst, die het toernooi zelf vaak meespeelde, en heeft een indrukwekkende lijst van bekende winnaars.