Deze levendige vereniging speelt iedere dinsdagavond in het Huis van de wijk Lydia aan het Roelof Hartplein 2 in Oud-Zuid. De jeugd speelt van 18.30 tot 19.45, en de senioren van 20.00 tot 24.00. Indien je je vóór 19.45 uur aanmeldt, word je zeker ingedeeld (ook als je nog geen lid bent), tenzij het aantal aanmeldingen oneven is. Als je wat verlaat bent, kun je je vanaf 19.00 uur telefonisch opgeven op nummer 06-14927230.

Intern en extern

Caïssa speelt al decennialang intern en extern in competitieverband. De interne competitie telt 2 x 16 ronden, waarbij de externe wedstrijden op dinsdag meetellen met een vaste waardering. Tevens wordt één avond per jaar het snelschaakkampioenschap gespeeld dat bekend is als het Professor Van Hulsttoernooi. Gedurende de zomermaanden draait er een rapidcompetitie van negen of tien avonden. Dit is een competitie van vierkampen met 15 minuten bedenktijd plus 10 seconden per zet per persoon per partij. Aan alle drie de competities zijn prijzen verbonden.

Het eerste team van Caïssa speelt sinds 1986 landelijk (KNSB). Een kwartet uit dit team speelt om de zogenoemde KNSB-cup. Dit seizoen spelen 4 teams in de KNSB-competitie. De andere 7 teams spelen in de regionale SGA-competitie. In principe wordt door 4 spelers uit het eerste SGA-team in een afvalrace gestreden om de SGA-cup. Jaarlijks speelt een wisselend aantal teams mee in de rapidcompetitie van de SGA.

De thuiswedstrijden van zowel de SGA-competitie als KNSB-competitie worden gespeeld in de locatie waar ook de interne wordt gespeeld: Huize Lydia.

Contact en aanmelding als nieuw lid

Met vragen over Schaakvereniging Caïssa kunt u zich wenden tot de secretaris. U kunt zich ook direct aanmelden door het invullen en versturen van het aanmeldingsformulier.

Jeugd

Contactpersoon voor de jeugd is Debby Nieberg.

Plattegrond

De plattegrond van het gebied rond onze speellocatie aan het Roelof Hartplein 2, 1071 TT, Amsterdam.