We hebben een clubkampioen: Jack Blanchard
Sierk en Cees winnen hun categorie
door

Het was afgelopen dinsdag weer een spannend clubavondje. Er werden maar liefst 3 beslissingsmatches gespeeld nadat de eerder gehouden tweekampen onbeslist waren gebleven.

Jack Blanchard won de barrage in 2 rapidpartijen van Marc Overeem en werd voor de tweede keer in zijn carrière clubkampioen van Caissa. De laatste keer was precies 10 jaar geleden. Gefeliciteerd Jack!

De categorie tot 2150 was nog spannender, daar viel de beslissing pas in de allerlaatste match. Nadat de reguliere tweekamp, 2 rapid- en 2 snelschaakpartijen steeds in 1-1 geëindigd waren, moest een armageddonpartij bepalen wie de winnaar zou worden. De dit seizoen sterk spelende Sierk Kanis won met zwart (en 1 minuut minder bedenktijd) van de geroutineerde Piet van der Weide, maar wat een ontknoping was dit.

In de categorie tot 1950 liet Cees van der Berg het niet zo ver komen. Hij won in 2 solide rapidpartijen van de onvoorspelbare René Pijlman.

In de categorie tot 1800 won Peter van der Vlis met wit zijn eerste match van Jan Timmerman. Op 7 juni wordt de tweede match gespeeld.

Ook in de categorie tot 1300 werd pas de eerste match gespeeld. Eerstejaars Caissiaan Faan Langelaan won met zwart van Tjerk Hoek die op 31 mei gaat proberen de stand gelijk te trekken.

 

Clubkampioen Jack Blanchard (rechts) in actie tegen Boudewijn Thewissen tijdens het Professor van Hulsttoernooi op 10 mei 2022

Reactie achterlaten