Wat voor schaakclub is Caissa Amsterdam?
Zijn de leden van Caissa vriendelijk?
door

Caissa Amsterdam is een schaakclub gevestigd in Amsterdam en werd opgericht in 1946. Het is een van de grootste en meest actieve schaakclubs van Nederland, met ongeveer 250 leden van alle niveaus, van beginners tot meesterklasse-spelers.

De schaakclub organiseert wekelijkse interne competities, externe wedstrijden, toernooien en andere schaakevenementen. Er is ook een jeugdafdeling voor jonge schakers die hun vaardigheden willen ontwikkelen.

In mijn ervaring zijn de leden van Caissa Amsterdam over het algemeen vriendelijk en behulpzaam. De schaakclub heeft een gemeenschap van schakers die gepassioneerd zijn over het spel en graag andere schakers willen helpen hun vaardigheden te verbeteren. Als je geïnteresseerd bent in het lidmaatschap, zou ik je zeker aanraden om langs te gaan en kennis te maken met de leden.


Als reactie/test op eerdere berichten en reacties op deze site over het vermoeden dat de NRC-redactie ChatGPT in haar schaakverslagen gebruikt, heb ik het bovenstaande bericht door ChatGPT laten schrijven (o.b.v. de 2 vragen die ik in de titel en ondertitel aan hem/haar vraag). De output heb ik verder niet meer geredigeerd. Niet slecht, toch?

 1. Albert Riemens

  Albert Riemens zei op :

  Verrassend goed, je hebt waarschijnlijk goede vragen gesteld Aleks;-).

 2. Dennis Breuker

  Hmm…

  Ik:
  Wat voor schaakclub is UVS Nijmegen?
  Zijn de leden van UVS vriendelijk?

  ChatGPT:
  UVS Nijmegen is een schaakclub die gevestigd is in Nijmegen, Nederland. Het is een van de oudste en meest gerenommeerde schaakclubs in Nederland, opgericht in 1922. UVS Nijmegen staat bekend om zijn sterke teams en heeft veel succes behaald in zowel nationale als internationale schaakcompetities.

  Wat betreft de vriendelijkheid van de leden van UVS Nijmegen kan ik als AI niet oordelen, omdat ik geen directe interactie heb met de leden van de schaakclub. Het is echter waarschijnlijk dat de meeste schakers van UVS Nijmegen vriendelijk zijn, omdat schaken een sport is die discipline, strategisch denken en respect voor de tegenstander vereist. Veel schakers hechten daarom veel waarde aan sportiviteit en respectvolle omgang met anderen.

Reactie achterlaten