Wat een schitterend cadeau!
door

Traditioneel worden er jaarlijks na het Professor Van Hulst snelschaaktoernooi door clubleden van huis meegebrachte spulletjes verdeeld. Schaakboeken in dubbel bezit, niet gebruikte huishoudelijke artikelen, en meestal ook wel een flesje wijn worden meegenomen en op het toneelpodium van Huize Lydia ten toon gespreid, om door de gelukkige winnaars uitgekozen te worden.

Toen ik aan de beurt was, kon ik mijn ogen niet geloven: er lag een libretto uitgave van de opera La Bohème (Puccini) behorend bij een in 1958 (!!) uitgebrachte LP. Dat die LP zelf onder het libretto lag, had ik eerst niet door (ik heb ook geen platenspeler), maar wat een prachtig boekwerk! De gezongen tekst wordt in Italiaans met Engelse vertaling weergegeven, als ook wat er gebeurt op het podium (bijvoorbeeld “Rodolfo’s hand touches Mimi’s: he grasps it”, voorafgaand aan de tekst van de beroemde aria “Che gelida manina”). In jaren heb ik niet zo’n bijzonder cadeau gekregen. Ontroerend mooi en werkelijk schitterend!

Maar nu mijn vraag: Wie van Caissa heeft zo iets moois weggegeven? Ik ben heel benieuwd!

 

 

  1. Aleks Varnica

    Aleks Varnica zei op :

    Inderdaad een prachtige prijs. Ook leuk dat dit uitgerekend bij een Operakenner terecht komt. Het had natuurlijk ook door iemand die eerder aan de beurt was, uitgekozen kunnen worden. Datzelfde geldt trouwens voor nog een andere meegenomen prijs: een uniek schaakkunstwerk van een nog onbekende maker. Dit opvallende object bleef aanvankelijk liggen maar werd uiteindelijk door Albert opgemerkt, die het in bruikleen heeft afgestaan aan het museum van het Max Euwe Centrum. Hopelijk kunnen we daar binnenkort een fotootje van bewonderen op deze website.

Reactie achterlaten