Van Hulst snelschaaktoernooi 2021
Lichess, dinsdag 18 mei a.s, 20:00
door
Na een jaar sans kunnen we ons geliefde blitztoernooi weer oppakken, zij het noodgedwongen online. Deelname is mogelijk voor leden en nevenleden die zich hebben aangemeld bij het Caissateam op Lichess. Het bestuur hoopt op een grote toeloop. Hieronder valt te lezen hoe het toernooi wordt georganiseerd. Veel plezier!

Organisatie van het toernooi

Het eerste deel is plenair. We spelen vanaf 20:00 precies 7 ronden zwitsers op Lichess, tempo 5+0. Deelnemers kunnen één bye nemen (= 1/2 punt) door voorafgaand aan rondes 1 t/m 4 op de pauzeknop te drukken. De tijd tussen de ronden bedraagt 30 seconden. Als de beginzet niet op tijd wordt uitgevoerd, wordt de partij verloren verklaard.

Na een pauze van 20 minuten wordt het tweede deel gespeeld in twee groepen: de finalegroep en de troostfinalegroep. De bovenste helft in de eindstand van het eerste deel van het toernooi plaatst zich voor de finalegroep. Bij een oneven aantal deelnemers komt ook de eerstvolgende in de stand in aanmerking voor de finalegroep (weerstandspunten kunnen daarbij een rol spelen). Vervolgens wordt in beide groepen opnieuw een serie van 7 ronden zwitsers gespeeld bij hetzelfde tempo.

De speler uit de finalegroep met de meeste punten wint het toernooi. Bij gelijk eindigen zijn de weerstandspunten beslissend. De Johan van Hulstbokaal zal, voorzien van de naam van de winnaar, worden uitgereikt bij de eerstvolgende jaarvergadering van sv Caissa.

NB Bij incidenten en/of onvoorziene problemen met de software vindt een bindende arbitrage plaats door die leden van het bestuur die niet deelnemen aan het toernooi, waaronder ondergetekende. Over de arbitrage is geen correspondentie mogelijk.

Reactie achterlaten