Theo Hendriks overleden
ENPS'er én Caissaan
door
Op woensdag 7 november is Theo Hendriks doodgegaan. Hij was een constante bezoeker van onze clubavond in de tijd dat we nog schaakten in de pastorie van de Oranjekerk.

ENPS resideerde eveneens op die plek – op vrijdag – en de beide clubs kwamen overeen dat zij elkaars leden gratis toegang gaven tot hun interne competities. Theo maakte daar indertijd optimaal gebruik van, samen met Coen Venema. Ik leerde hem kennen als iemand met een goede conversatie en een fijn gevoel voor het juiste moment voor de kwinkslag. In zijn gezicht las ik een combinatie van verlegenheid, intelligentie en plezier.
Theo had problemen met Koning alcohol. Hij schreef een boek over een man balancerend op de rand van de zelfkant, getiteld ‘And all the rest of it’ dat ik heb gelezen en erg goed vond. Zijn broer heeft ervoor gezorgd dat het werd uitgegeven. Ik heb een tijd lang een stapeltje zien liggen bij Scheltema. Het zal hem goed hebben gedaan. Niet veel mensen laten iets van betekenis na.
Arjan van Tuijl schetste een treffend portret van Theo op de site van ENPS. http://schaakclub.blogspot.com/2018/11/in-memoriam-theo-hendriks.html

Reactie achterlaten