Caissa verder in KNSB-beker
team herstelt zich knap na teleurstellende loting om de kleur
door
Soms zit het mee, soms zit het tegen. Zoals insiders weten wordt er bij de KNSB-beker geloot om de kleur van het 1e bord, 50% kans op wit, 50% kans op zwart zou je zeggen. Zo niet bij ons bekerteam, want zoals insiders ook weten: Cor heeft graag wit, maar loot altijd zwart en heeft zijn hele leven nog nooit iets gewonnen bij wat voor loterij dan ook. In tegenstelling tot Cor wil Gertjan juist graag zwart. Aangezien Dennis en Arno veel liever met wit spelen en de kleur van Cor vast stond was de opstelling snel gemaakt: 1.Gertjan (zwart na loting) 2.Dennis (wit) 3.Cor (zwart) 4.Arno (wit).

De loting werd uitgevoerd door arbiter Tony, en ergens moet daar iets raars gebeurd zijn, want het eerste bord van Oud Zuylen lootte zwart en tot onze ontsteltenis moesten alle borden gedraaid worden en speelde iedereen met de verkeerde kleur, als dat maar goed gaat.

Gertjan (bord 1 met wit) offerde al op de derde zet zijn c-pion om de partij nog een beetje leuk te maken. Zijn tegenstander weigerde, en dat heeft hij geweten. De geweigerde c-pion werd al op zet 19 een vrijpion. Het tegenhouden van deze pion kostte zwart zoveel moeite dat hij aan eigen plannen niet toekwam en Gertjan won een goede partij, zie onderaan dit verslag de analyse van Gertjan.

Ondergetekende (bord 4 met zwart) kwam erg slecht uit de opening en kon eigenlijk de hele partij weinig doen. Toen daar nog grote tijdnood bijkwam zag wit zijn kans schoon om vol op de aanval te spelen, ging daarbij te ver en verloor.

Dennis (bord 2 met zwart) had het zwaar te verduren, objectief ging het allemaal wel, maar het was duidelijk wie er aan het aanvallen was en wie niet. Ergens miste wit een kans, ergens stond zwart gewonnen, maar het werd een terechte remise.

En dan Cor, de enige die blij was met de loting zou je zeggen. Maar niets was minder waar, want nu had Cor zich voor niets de hele week op zwart ingesteld. Veel bereikte Cor dan ook niet uit de opening. Heel erg was het ook allemaal niet en de partij ging lange tijd gelijk op. Ergens stond zwart goed, ergens was zwart zijn voordeel weer kwijt en Cor kon afwikkelen naar remise.

Eindstand 3-1. Oud Zuylen mag later dit seizoen in de normale KNSB-competitie proberen revanche te nemen.  Wanneer de volgende ronde is weten we op 9 december, we verwachten een teleurstellende loting.

 

 

 

 

 

 

 

  van der Hoeven, Gertjan () -   Halfhide, Sebastian (), 2018.11.13

Reactie achterlaten