Spannende ontknoping in de interne verwacht
winnaars in 4 van de 6 ratinggroepen nog onbekend
door

Aankomende dinsdagavond vindt de slotscène plaats in de Herfst-turnus (ook wel A-turnus genoemd) van de interne competitie bij Caissa.

In een aantal ratinggroepen kunnen er nog verschuivingen plaatsvinden. Ook in de hoogste ratinggroep – waarin een plaats verdiend kan worden voor de match om het clubkampioenschap – staat de winnaar nog niet vast. Om in aanmerking te komen voor de eerste plaats moet een speler volgens het reglement minstens 60% van de partijen gespeeld hebben.

Robert Kikkert heeft de beste papieren maar moet tijdens zijn laatste partij nog flink aan de bak. Aan een remise heeft hij genoeg. Bij verlies kan hij gepasseerd worden door Marc Overeem, Arno Bezemer of Gertjan van der Hoeven.

In de ratinggroep -1900 is het zeer spannend met maar liefst 6 kanshebbers voor de eerste plaats. De strijd lijkt te gaan tussen Jule Cordes en René Pijlman, maar de kans is groot dat beiden een sterkere tegenstander treffen. Als zij verliezen, wordt één van de volgende spelers de winnaar: Jildo Kalma, Alexander Sleeckx, Cees van den Berg of Wim Nijenhuis.

Ook in de ratinggroep -1700 is het tot en met de laatste ronde spannend gebleven. Matvey Alexandrov staat bovenaan maar ook Basile Berg, Paul Winnubst en Tyrone Marioneau maken bij winst (en remise of verlies van Matvey) kans op plek 1.

In de ratinggroep -1300 gaat de strijd tussen de nieuwkomers Sebastiaan van Zomeren en Hugo Sommer. Hun onderlinge puntenverschil is klein dus alles zal afhangen van hun resultaat in Ronde 15.

Het belooft dinsdag een spannende avond te worden.

Reactie achterlaten