Robert Kikkert kampioen interne competitie A-turnus!
Spannende ontknoping interne competitie A-turnus
door

Afgelopen dinsdag 16 januari vond de 15e en tevens laatste ronde van de interne A-turnus (herfstcompetitie) plaats. In de meeste ratinggroepen stond de eerste plaats, die aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de tweekamp tegen de kampioen van de B-turnus, nog op het spel. Verder vielen er weer 4 (overwegend jonge en sterke) nieuwkomers te noteren. Leuk om te zien dat veel jonge schakers, na een periode van online schaken en een grijs verleden in het jeugdschaken, hun weg naar de club weten te vinden.

Uiteindelijk trok Robert Kikkert aan het langste eind. Hij stelde middels remise tegen Rene Pijlman de 1e plaats op de ranglijst veilig. De overwinning van Marc Overeem op Jule Cordes kon hier geen verandering meer in brengen, al bleek het verschil tussen beide heren – die overigens evenals Piet van der Weide alle 15 rondes hebben gespeeld – op de ranglijst uiteindelijk minimaal (score 2869 om 2841). Het podium wordt gecompleteerd door Arno Bezemer, die met 2812 punten ook zeker niet ver weg was. De B-turnus zal bepalen wie de tegenstander van Robert gaat worden in de kampioensmatch aan het einde van het seizoen.

Ook in de overige ratinggroepen is de strijd gestreden. In de categorie tot 2100 werd Marc Overeem eerste, op gepaste afstand gevolgd door de sterke en jonge nieuwkomer Maksymilian Markuszewski. Maksymilian toont in zijn debuutseizoen bij Caissa aan van iedere speler te kunnen winnen.

In de categorie tot 1900 ging de eerste plaats uiteindelijk naar Rene Pijlman na een knappe remise tegen kampioen Robert Kikkert. Een salonremise of zwaarbevochten? Ik heb het zelf niet gezien. Jule Cordes probeerde Rene nog van de troon te stoten, maar delfde het onderspit tegen Marc Overeem.

In de categorie tot 1700 ging de overwinning na een lange partij uiteindelijk naar Matvey Alexandrov. Een zwaar bevochten remise (paard-loper eindspel) tegen Maksymilian bleek uiteindelijk voldoende om Basile Berg – die zelf geen fout maakte in een spannende partij tegen de sterk spelende Ruben Actor – met minimaal verschil achter zich te houden (2021 om 2020 (!)). Opmerking verdient overigens dat beide heren ook in de hogere categorie tot 1900 bovenaan zouden zijn geëindigd. Een knappe prestatie van beiden dus!

Het verlies van Ruben tegen Basile leverde hem desondanks onbedreigd de zege op in de categorie tot 1500, dus ook Ruben zien we terug aan het einde van het seizoen.

In de categorie tot 1300 stelde nieuwkomer Hugo Sommer de overwinning veilig na een remise tegen Faan Langelaan. Concurrent Sebastiaan van Zomeren was afwezig. Hugo heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een van de vaste spelers in de interne competitie. Een goede aanwinst!

 

Vanaf komende dinsdag 23 januari start de tweede competitiehelft, de B-turnus. Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

  1. Avatar

    Matvey Alexandrov zei op :

    The winner takes it all 🙂

    Thanks Florian

Reactie achterlaten