Een schaker op tournee langs de Amsterdamse podia
Paradiso verheugd
door
Zoek de verschillen links en rechts

Onze gewaardeerde clubgenoot, grootmeester Paul van der Sterren, was deze week te bewonderen op 2 Amsterdamse podia. Maandag was een bijeenkomst van het Max Euwe-Centrum (MEC) in het Paradiso, vlak naast het MEC. Het MEC is net verhuisd en de herinrichting is druk gaande. De bezoekers van de bijeenkomst, vrienden, vrijwilligers en medewerkers van het MEC, kregen de gelegenheid de nieuwe ruimte te bezichtigen. Zodra die gereed is wordt het wijd bekend gemaakt aan de buitenwereld en is iedereen weer van harte welkom. Gezien de hoge kosten van de verhuizing en de herinrichting (geschat op 20.000 euro) zijn donaties van harte welkom. Bij deze de link naar de crowdfundingsactie die Paul hiervoor heeft ingezet:  https://steunactie.nl/actie/het-max-euwe-centrum-gaat-verhuizen-the-max-euwe-centre-is-moving/-29071

Dinsdag was de goed bezocht nieuwjaarsreceptie van Caissa in huize Lydia. Paul gaf aldaar een scherpe analyse van de partij Aronian-Giri die tijdens de Sinquefield Cup in 2023 werd gespeeld. Dit onder het motto: Ook de minder spectaculaire partijen van de wereldtop hebben veel te bieden onder het (mogelijk ogenschijnlijk wat rustige) oppervlak.

Als getuige van beide bijeenkomsten mag gezegd worden dat Paul op beide dagen zeer soepel bewoog en sprak, als het ware een onberispelijk podiumtalent. Daar ligt zeker meer in het verschiet.

Reactie achterlaten