Langer in lockdown, meer schaken!
Volgende clubavond snelschaken
door
Crisis maakt creatief. We zien het in alle geledingen van de maatschappij en ook in Schaakland zindert het van de ideeën. De knsb organiseert een rapidcompetitie, schaakclubs bieden hun leden online schaaklessen (VAS) of organiseren een competitie die de keuze laat om de onderlinge partijen thuis te spelen of online (Paul Keres). Wij willen ook graag meer doen.

Onze rapid-Arena op Lichess draait alweer een aantal weken met een redelijke opkomst. Maar het is duidelijk dat niet alle leden dit tempo even leuk vinden. Vandaar dat we er aanstaande dinsdag een snelschaakavond (5+2) tegenaan gooien. Komt allen! Afhankelijk van de opkomst kunnen we dat eventueel regelmatig gaan doen.

En misschien is er meer mogelijk. Namens het bestuur nodig ik jullie uit om mee te denken. Wij staan open voor al jullie ideeën.

 1. Avatar

  Feico Zwerver zei op :

  We spelen nu al online en de deelnemers worden telkens at random ingedeeld. Er wordt i de huidige opzet geen ranglijst of ladder gebruikt. Elke clubavond staat daarmee volledig op zichzelf.
  Het gevoel dat je erbij krijgt is een beetje als trainen, sparren. Leuk op zich. Maar trainen waarvoor eigenlijk? Als er geen wedstrijden komen die ergens voor tellen of ratingpunten opleveren.

  Misschien is het een idee, om toch een soort van ranglijst/ladder systeem te hanteren, waarin je als deelnemer kunt stijgen en dalen, afhankelijk van je resultaten. Dan doen je resultaten er meer toe, en krijg je een lange termijn effect. Misschien geeft dat meer voldoening omdat je op die manier het fysieke schaken in de interne competitie meer benaderd.

  Verder ben ik er wel voor om met verschillende speeltempi te experimenteren. Vervolgens kan er geëvalueerd worden onder de deelnemers, wat nu het beste bevalt. Dan kunnen er keuzes gemaakt worden.

 2. Huib Vriens

  Huib Vriens zei op :

  5 + 2 is een fijn online-tempo. Blij mee.
  Vraag ik me af of we daarmee de spelers met voorkeur voor een langere speeltijd niet wegdrukken.
  De online-competities hoeven zich niet tot de dinsdagavond te beperken, toch?
  Als er op zondagavond geen battle is, wil ik best graag als het uitkomt een online snelschaaktoernooi van Caissa binnenstappen.
  Ranglijst/ladder is een welkome aanvulling.

Reactie achterlaten