Cadeau voor Driss
overhandigd door Debby
door
Driss mag ons onder de coronaregels al weken niet meer voorzien van drankjes van achter de bar in Lydia. Dat heeft tot gevolg dat zijn plexiglas fooienpotje er leeg en eenzaam bijstaat. Debby bedacht dat we daar iets aan konden doen. De leden van Caissa hebben massaal gehoor gegeven aan haar oproep om een kleine bijdrage te leveren voor Driss' gederfde inkomsten. Dat werd zodoende een aanzienlijke bijdrage. Vandaag vond de overhandiging plaats op de stoep voor de dichte deur van ons clublokaal.

Driss kreeg een grote envelop met het ingezamelde bedrag en een prachtige kaart met de namen van de gulle gevers. Tot onze verbazing – en misschien ook wel opluchting – liet de goede Driss de envelop ongeopend. Waarschijnlijk uit beleefdheid. Bij een Hindoestaanse trouwerij waar ik was uitgenodigd, scheurde het ontvangstcomité tot mijn ontzetting de met een lullig tientje gevulde envelop die ik hun had overhandigd zonder scrupules aan flarden en noteerde het bedrag minzaam in het huwelijkskasboek: het andere eind van het spectrum. Ik prefereer de kiesheid van Driss, maar ik moet toegeven dat ik de uitdrukking op zijn gezicht wel had willen zien op het moment dat hij de inhoud van de envelop zag. Aan de andere kant ben ik blij dat we hem niet meer in verlegenheid hebben gebracht dan noodzakelijk.

Ik mocht van Driss de overhandiging filmen:

 1. Debby Nieberg

  Debby Nieberg zei op :

  Nou, ik heb intussen een reactie van Driss. Dit is wat hij schreef:
  ‘ja ik ben echt blij met jullie hartelijk dank voor caissa grop ik ga nooit jullie vergeten. Fijne feestdagen. dankjewel dankjewel dankjewel.’
  De envelop is dus goed terechtgekomen 🙂

 2. Tejo Hagen

  Tejo Hagen zei op :

  Prachtig filmpje op you tube! Fijn zoals jullie dat gedaan hebben. Jullie zijn “Kanjers” zou Erica Terpstra gezegd hebben.
  Ik wens jullie allemaal een vrolijk kerstfeest en een machtig mooi 2021.

 3. René Pijlman

  René Pijlman zei op :

  Goed gedaan Debby en Wim 😇, dankjewel.

 4. Anneke Wiggelendam

  Anneke Wiggelendam zei op :

  Ik sta helemaal achter jullie initiatief. Veel dank.
  En wat leuk om Dries zo te zien stralen op ons bordes.
  We missen hem. En hij ons, denk ik.

 5. Lodewijk van Pol

  Lodewijk van Pol zei op :

  Mooie (kerst) actie en geweldig resultaat! Goed gedaan Debby en Wim!

 6. Aleks Varnica

  Aleks Varnica zei op :

  Ik had het zelf ook niet uitgepakt trouwens. Wat goed dat er zoveel hebben meegedaan. En kudos voor degenen die op het idee gekomen zijn en georganiseerd hebben. Ook talentvol gefilmd, maar alleen jammer dat onze cameraman aan VVS (https://www.youtube.com/watch?v=f2picMQC-9E) leed.

 7. Wim Suyderhoud

  Wim Suyderhoud zei op :

  Ik heb inmiddels hulp gezocht, beste Aleks

Reactie achterlaten