Je weet het maar nooit
Caissa 3 wint van VAS 2
door
Ik had ooit een teamcaptain die de demotiverende gewoonte had om voorafgaand aan een wedstrijd de uitslag te voorspellen. Op basis van elorating.. Denk even aan de kleedkamer van AZ vanavond: "'Op basis van jullie prestaties en sterkte is de kans groot dat jullie vanavond verliezen." Dan sta je al met 1-0 achter.

Nee, dan teamcaptain Wim Suyderhoud. Iedereen die met Wim in een team zit wordt een keer kampioen. Geen idee hoe dat precies zit, maar het heeft zeker met zijn persoonlijkheid en rustgevende uitstraling te maken. Nu gaan wij met Caissa 3 nooit kampioen worden in dit seizoen. Maar handhaven na de promotie van vorig jaar zou al een kampioensgevoel geven. In de vijfde ronde speelden we tegen de nummer één: VAS2. Veel sterker dan wij. Maar 16 december niet. En  daar was geen enkele mazzel bij. Rob Bodicker speelde naar eigen zeggen ‘een oude mannen remise’. Maar Rob is geen remise schuiver en dit zal oke zijn geweest. Pieter speelde ook remise  en dat was  prima. Matthieu won. Wederom. En dat tegen een veel sterkere speler. Goed bezig onze Matthieu. Invaller Boudewijn verloor van Aran Kohler, Mag  het? Dat mag. Ik won van het jeugdtalent van VAS. Wim verloor helaas. Drie-drie met nog twee partijen te gaan. Olaf leek langzaam te worden weggedrukt, maar hij vond een houdini achtige uitweg en kwam zelfs nog gewonnen te staan. Ondertussen was er aan bord één nog een geweldig spannende partij gaande. Zhengke won die. De tegenstander van Olaf accepteerde de remise in een mindere stelling. ik had doorgespeeld als ik zwart had. Maar dat is weer een ander verhaal.

  1. Wim Suyderhoud (TL)

    Wim Suyderhoud (TL) zei op :

    De ontlading kwam in de vorm van de slappe lach. Zhengkes slotcombinatie had moeten eindigen met mat op h5 en daarom gaf zijn tegenstander op nadat Zhengke zijn zet had uitgevoerd. Toen ze nog even naar het bord keken, bleek dat Zhengkes dame slechts schaak gaf op g5 en schoten spelers en toeschouwers spontaan in de lach. Leuk moment.

Reactie achterlaten