Interne competitie, tussenstand
Alje Hovenga stelt zich kandidaat
door
Na tweederde van de partijen in de A-turnus is de koppositie in de interne competitie stevig in handen gekomen van Alje Hovenga. Afgelopen dinsdag bewees hij tegen concurrent Ivo Knottnerus dat er serieus met hem rekening moet worden gehouden.

Alje Hovenga heeft gisteren de koploper van de laatste weken, nieuwkomer Ivo Knottnerus, in een direct duel teruggewezen en daarmee zijn kandidatuur gesteld voor de winst in de eerste turnus van onze sterk bezette clubcompetitie.

Op het vinkentouw zit nu Enrico Vroombout, die in deze tiende ronde remise speelde tegen Eelke Wiersma. Hovenga en Vroombout staan meer dan honderd punten los van de concurrentie en lijken onderling te gaan uitmaken wie zich als eerste plaatst voor de kampioenschapsmatch in mei 2018.

In deze A-turnus valt op dat de heren Bezemer, Van der Hoeven en Willemsma zich afzijdig houden van de strijd aan de top. Voor de neutrale toeschouwer valt te hopen dat zij zich in de tweede turnus weer volop zullen mengen in de strijd.

Bij de eersten is het verder opvallend dat Gunther Ballon, Ton van Nieuwkerk en Tejo Hagen sterk spelen. Ook Steve Michel is goed bezig, zij het dat er de laatste weken wat zand in de motor lijkt te komen.

Het is verheugend om te zien dat jongelingen Jule Cordes en Olivier Zanoli volwaardig meedraaien bij de senioren. Beide wonnen hun partijen in de laatste ronde verrassend van ervaren tegenstanders! Van de oudere jongeren springen de goede resultaten van Willem Gruenbauer en Jaap van Velzen in het oog. Hun spelplezier inspireert.

Er zijn nog vijf speelrondes te gaan in de A-turnus van de interne competitie van Caissa.

Reactie achterlaten