Hands & Brains toernooi 18 juni
Schrijf je in!
door
In het kader van het 50-jarig bestaan van de SGA zullen wij op onze clubavond van 18 juni in Huize Lydia een Hands & Brains-toernooi organiseren waar leden van alle bij de SGA aangesloten verenigingen welkom zijn.

Er wordt gespeeld in tweetallen, waarvan de ene schaker (de Brains) telkens het stuk noemt waarmee gezet moet worden en de andere schaker (de Hands) de zet doet. Communicatie tussen beide partners is niet toegestaan.

Het tweetal mag gezamenlijk een KNSB rating hebben van maximaal 3600. Speeltempo is 15 minuten zonder increment.

De eerste ronde wordt gespeeld in poules van vier, waarbij ieder paar dus drie partijen speelt. De groepswinnaars komen in de tweede ronde opnieuw in groepen tegen elkaar uit. De groepswinnaars uit deze 2e ronde spelen tegen elkaar in de finale, eventueel nog voorafgegaan door een halve finale, afhankelijk van het aantal deelnemende teams en de uitslagen.

Door de SGA en Caissa worden op deze avond versnaperingen aangeboden (hapjes en drankjes).

Meld je aan per tweetal onder vermelding van naam, rating en club, bij secretaris@caissa-amsterdam.nl. Er is plaats voor maximaal 48 tweetallen.

Je mag je ook individueel aanmelden, er zal dan worden geprobeerd om je te koppelen aan een andere schaker met inachtneming van de maximale ratinggrens.

Aanmelden kan nog op de avond zelf vanaf 19.15 uur tot 19.45 uur in Huize Lydia. Het toernooi begint om 20.00 uur.

 1. Arno Bezemer

  Arno Bezemer zei op :

  3600? Dat is wel een heel gezellige ratinggrens. Bij het NK hielden ze altijd 4000 aan bij het Hands&Brains toernooitje.

 2. Avatar

  Dimitri Reinderman zei op :

  Tellen ratinglozen (of geen rating meer) als 1000? Want dan past het precies 🙂

 3. Peter van der Vlis

  Peter van der Vlis zei op :

  Een gezellig toernooitje, dat is precies de bedoeling. Gezien de gemiddelde rating binnen de SGA leek 3600 ons een redelijke grens. Maar voor spelers met een hoge rating (2150+) kan dispensatie worden verleend zodat er voor iedereen een geschikte partner is. Het idee is: ofwel twee gemiddelde schakers samen (van allebei een rating rond de 1800), ofwel een sterke 2000+ schaker samen met een 1600- speler.

Reactie achterlaten