Duosimul 2019 zeer geslaagd
Maar de metro gemist
Gertjan van der Hoeven en Robert Kikkert hebben gisterenavond de jaarlijkse duosimultaan gegeven bij een bezetting van 26 borden. Het werd een latertje.

Er moest om 00:30 een 20 minuten durende arbitrage van Arno Bezemer aan te pas komen om te voorkomen dat we met z’n allen in Lydia moesten blijven slapen. Werkelijk alles hadden onze simultaangevers uit de kast gehaald om een zo hoog mogelijke score te bereiken. Daarom was het een prestatie van formaat te noemen dat Jos van Ommeren erin slaagde om zijn partij te winnen in de reguliere speeltijd. Dat hij de enige was tekent aan de andere kant de kwaliteit van de prestatie en het fanatisme van Kikkert en Van der Hoeven. Het was een bijzonder fijne schaakavond.

Vanuit het perspectief van de simultaangevers luidt de volledige uitslag als volgt: winst in 15 partijen; remise in 8 (tegen Annemiek Hamming, Wim Suyderhoud, Arthur Bauduin, Henk Verkuyl, Paul van Beukering, Hans Looman, Peter van der Vlis en Jaap van Velzen); verlies in 3 (tegen Jos van Ommeren, Tony Lith en Boudewijn van Beckhoven).

En dan volgende week de start van de matches en de zomercompetitie! Waar hebben we het aan verdiend?

 1. Ti de Jong

  Ti de Jong zei op :

  Ook nog tijd gehad om tussendoor de triller Liverpool-Barcelona te bekijken?

  • Wim Suyderhoud

   Wim Suyderhoud zei op :

   Jazeker Ti, de iPad van Driss zorgde weer voor veel extra gezelligheid rond de bar. Persoonlijk heb ik er weinig van meegekregen omdat ik aardig werd beziggehouden door Robert en Gertjan.

 2. Robert Kikkert

  Robert Kikkert zei op :

  Een avond die mij veel schaakplezier heeft bezorgd. Goede sfeer met een schaakflow zonder enig tijdsbesef, en zowel de “ongeveer 70% score” doelstelling en -zoals later bleek- de op één na laatste metro gehaald!

Reactie achterlaten