Doorstart rubriek Ree
Bij de Groene Amsterdammer
door
Blij verrast vond ik in de Groene van deze week de door NRC geschrapte column van Hans Ree terug. Zijn licht filosofisch getinte wekelijkse stukje, de korte anekdote, de van helder commentaar voorziene partij, en de toepasselijke puzzel - ik had het gemist.

Sinds kort is de wekelijkse rubriek van Hans Ree in NRC verleden tijd. Ik vind het ronduit kortzichtig dat de dagbladen hun schaakrubrieken één voor één hebben opgeheven. Schaken is populairder dan ooit en met het argument dat schakers beter van nieuws kunnen worden voorzien op online schaakplatforms, gooit de krant zijn eigen glazen in. Lijkt mij. Maar misschien is het onderdeel van een strategie? Eerst de overstap naar het tabloidformaat, dan de switch van avond- naar ochtendblad en recent dus het afscheid van de schaakrubriek. Maken we de laatste dagen mee van het nieuws op papier?

Leve de Groene Amsterdammer! Uit de laatste twee regels hierboven begrijp ik echter dat de column alleen op groene.nl te lezen zal zijn. Wat jammer is voor mij, maar misschien wel weer zo prettig voor niet-abonnees. Het is hoe dan ook aangenaam nieuws.

 1. Aleks Varnica

  Aleks Varnica zei op :

  Inderdaad leuk dat Ree’s column weer terug komt, maar als het achter een hinderlijke betaalmuur komt, hebben we er nog niets aan. Anyway, bedankt voor de tip. Ik las zijn stukjes altijd met heel veel plezier. Dat was het enige wat ik in de NRC las.

  • Aleks Varnica

   Aleks Varnica zei op :

   Het gaat bij De Groene €10 per maand kosten om de digitale columns van Hans Ree te kunnen lezen. De meeste schaakliefhebbers zullen zo helaas verstoken blijven van zijn aantrekkelijke commentaren:(

 2. Frans Roes

  Frans Roes zei op :

  Als Wim elke week een kopietje op deze site plaatst, dan is er niets aan de hand.

Reactie achterlaten