Amsterdam Chess Open – Nieuw weekendtoernooi in Amsterdam
Inschrijvingen zijn geopend
door
In het weekend van 27 t/m 29 oktober 2023 zal het eerste Amsterdam Chess Open plaatsvinden. Daarmee keert het weekendtoernooi, na het verdwijnen van het Eijgenbroodtoernooi in 2019, terug in Amsterdam. Caïssa-leden Jan Timmerman, Sarah Snoeck en Martin Blom maken deel uit van de organisatie.

Het toernooi
Het toernooi bestaat uit zes rondes, ingedeeld volgens het Zwitserse systeem. Het speeltempo bedraagt per speler 90 minuten + 30 seconden per zet. Het is mogelijk om twee byes op te nemen tijdens de eerste vier rondes.

De spelers worden aan de hand van speelsterkte verdeeld over de volgende groepen:

 • A-groep: voor spelers met een rating van minimaal 2000;
 • B-groep: voor spelers met een rating tussen 1700 en 2050;
 • C-groep: voor spelers met een rating tussen 1400 en 1750;
 • D-groep: voor spelers met een rating van maximaal 1450.

Tijdens het toernooi zal ook gestreden worden om de Wil Haggenburg-trofee voor het persoonlijk kampioenschap van de Schaakbond Groot-Amsterdam.

Resultaten van het Amsterdam Chess Open tellen mee voor zowel KNSB- als FIDE-rating.

Organisatie
De organisatie van het toernooi ligt in handen van de Stichting Amsterdam Chess Open. De bestuursleden van deze stichting komen van verschillende schaakverenigingen in Amsterdam. Namens Caïssa zitten Jan Timmerman (voorzitter), Martin Blom (penningmeester) en Sarah Snoeck (algemeen bestuurslid) in het bestuur.

Gerie Opgenhaffen en Theo Weijers, bekende namen uit de Amsterdamse schaakwereld, zijn de arbiters van het toernooi.

Inschrijven
Inschrijfkosten zijn voor elke deelnemer 40 euro. Titelhouders (GM, IM, FM, WGM en WIM) spelen gratis mee. Er is plaats voor maximaal 200 deelnemers. Wanneer dit maximum is bereikt word je op de reservelijst geplaatst.

Voor meer informatie en inschrijven, zie de website chessopen.amsterdam. Inschrijven gaat via Tornelo.

Dit artikel verscheen in aangepaste vorm ook op schaaksite.nl.

 

 1. Albert Riemens

  Albert Riemens zei op :

  Top Martin dat jullie dit voor elkaar hebben gekregen en dat meerdere Caissa leden in sterke mate bijdragen aan dit event. Succes met de organisatie! Het wordt ongetwijfeld een mooi gebeuren voor de komende jaren.

 2. Wim Suyderhoud (TL)

  Wim Suyderhoud (TL) zei op :

  Gefeliciteerd Jan, Sarah en Martin, dat jullie dit voor elkaar hebben gebokst. Daar heeft werk in gezeten. Toch even zeuren: wat moet die analoge klok op de aankondigingsposter?

Reactie achterlaten