Caissa 9 kampioen! (Ajax, Ajax, Ajax)
Groot feest in Lydia
door
Caissa 9 heeft gisterenavond in huis van de wijk Lydia haar titel opgehaald (sic) in klasse 2B sga, één ronde voor het einde van de competitie. Het was een gedenkwaardige avond.

Ajax bepaalde de loop der dingen, gisteren. Bij tegenstander Amstel kon men slechts vier man op de been brengen en daarmee kon C9 het kampioenschap binnenhalen door slechts een half punt te scoren. Het werden er drie, want aan de overige vier borden werd twee keer gewonnen en twee keer het punt gedeeld.
Daarna was het verzamelen in de keuken bij Driss, die de verrichtingen van Ajax volgde op een iPad. Vreemd, hoeveel personen er in zo’n kleine ruimte passen. We hadden tijdens het schaken uit het wolvengehuil dat opsteeg uit Wildschut al begrepen dat Ajax goed in de wedstrijd zat, maar dat viel in het niet bij onze vreugdekreten toen Matthijs de Ligt de winnende maakte op het kleine iPadje van Driss.
De champagnekurken knalden terwijl er in de interne gewoon nog werd gestreden op leven en dood (sorry voor het lawaai, jongens). Gertjan van der Hoeven verloor van Eelke Wiersma en Marc Overeem versloeg Arthur Bauduin na een lange strijd. Er zijn nog twee rondes te spelen en daarna weten we of er een kampioenschapsmatch komt of dat Marc zich kampioen mag noemen zonder een match te hoeven spelen. In ieder geval kunnen we uitkijken naar nóg twee wedstrijden van Ajax in de CL.

De kampioenen, van links naar rechts: Frans Roes, Peter Hoomans, teamleider Coen, Boudewijn Thewissen, Peter van der Vlis, Wim Suyderhoud, Jan van Banning, Tom Meintser, Tony Lith en Jan Timmerman.

 1. Huib Vriens

  Huib Vriens zei op :

  Mooi hoor.
  Gefeliciteerd!!
  En Tony weer opgekrabbeld zie ik.
  Ook mooi!

 2. Ti de Jong

  Ti de Jong zei op :

  Van harte gefeliciteerd !! En mooi dat Tony weer in het land is…….
  Ik hoop ook dat wij zo’n leuke foto kunnen plaatsen, wanneer wij in mei met Caissa 10 kampioen kunnen worden 🙂

 3. Helmerik Blokland

  Helmerik Blokland zei op :

  Prachtig!!! Van harte gefeliciteerd!

Reactie achterlaten