Arno kan voor altijd trots zijn
Hij wint het Professor van Hulst-toernooi
door
Zo'n drie weken na het overlijden van professor Van Hulst hielden 53 deelnemers zijn naam in ere door deel te nemen aan het jaarlijkse snelschaaktoernooi van Caissa.
Groep A in de finaleronde, met vooraan Arno Bezemer-Hicham Boulahfa

Spannend was het in finalegroep A tot de allerlaatste seconde. Yochanan Afek, die zich bij winst toernooiwinnaar mocht noemen, was op weg koploper Arno Bezemer mat te zetten, maar had bijzonder weinig tijd op de klok. Dat gold ook voor Arno, die tot zijn geluk kon contateren dat Yochanan’s vlag uiteindelijk als eerste knipperde op het display. Daarmee is Arno net als vorig jaar winnaar geworden van het Professor van Hulst-snelschaaktoernooi.

De ingebrachte prijzen: talloze (schaak-)boeken, zeven flessen drank en één paar schone sokken.

Tot na zijn honderdste geboortedag reikte Johan van Hulst zelf de prijzen uit, altijd met een krachtig uitgesproken geestige speech. Reden voor de winnaar bij de prijsuitreiking de woorden die de  professor in 2006 tot hem sprak te memoreren: “Vanavond ben je snelschaakkampioen van Caissa geworden maar dat is niet belangrijk. Veel belangrijker is dat je vanavond het Professor Van Hulst-toernooi hebt gewonnen! En dat is iets om voor altijd trots op te zijn!” Zo is dat.

De poules B tot en met G werden respectievelijk gewonnen door Michael Wunnink, Hans Ree, Tom Meintser, Jildo Kalma, Jule Cordes en Roel Polak/Ti de Jong. Ons jeugdlid Jules dus onder de winnaars! Ook Kasper Bleeker en Maarten Hoeneveld speelden de hele avond mee, de laatste kwalificeerde zich voor finalegroep A.

 

Jule’s uiteindelijke score op het uitslagenformulier van groep F: 6,5 uit 7.
Roel ging als winnaar van groep G  naar huis met een oud exemplaar van The Life and Games of Mikhail Tal.

Reactie achterlaten