† Ed Leuw – 23.11.2022
door

Met een dof en stil verdriet in het hart melden we: Eddy Leuw is niet meer. Wat te zeggen? Clubgenoot geworden in het begin van de jaren 80, hij kwam toen samen met Micha naar Caissa en daar waren ze opeens, voor lange tijd, de beide Leuws. Vader & zoon. Caissaleden tot de dood aan toe. Ed overleed afgelopen woensdag om 14:30 uur in verpleeghuis De Venser in Amsterdam-Zuidoost. Daar zochten wij hem de laatste maanden enkele keren op, dronken met opgewekt gemoed koffie in benedenzaal of tuin, vanwaar hij dan met je meeliep naar de uitgang en waar we uiteindelijk samen met Lydia van der Weide buiten met een staande omhelzing afscheid van hem namen.

Eddy is 83 jaar geworden. De crematie vindt plaats in besloten familiekring.

Mirjam Klijnkramer & Jeroen Hoogenboom


Ed Leuw (midden) voor schaakcafé Gambiet in Amsterdam,
Prindi-cup 2005.

 1. Dennis Breuker

  Ach, wat een droevig nieuws. Ik had het idee dat het al vele jaren wat minder ging met zijn gezondheid, en moest nog af en toe aan hem denken. Veel sterkte voor de mensen om hem heen, een mooi persoon is heengegaan. RIP Eddy.

  En dan die foto: Leo, Ed en Pim: allen overleden.
  Maar Michaël is nog springlevend, en zo hoort het!

 2. Jaap van Velzen

  Jaap van Velzen zei op :

  Ed is uit zijn lijden verlost en dat is belangrijk. Voor Caïssa en zeker ook voor mij een behoorlijk verlies. Gelukkig heb ik samen met Pitt uitgebreid afscheid van hem kunnen nemen. Ik zal hem blijven missen.

 3. Wim Suyderhoud (TL)

  Wim Suyderhoud (TL) zei op :

  Liefhebber, tegenstander, teamgenoot, zondagmiddagvriend, tragische vader, rust zacht.

 4. Jaap Tanja

  Jaap Tanja zei op :

  Ach, wat een treurig nieuws en wat een verlies voor Caissa… Vanmorgen las ik de overlijdensadvertentie in de Volkskrant. Ik speelde vele jaren lang graag – en met wisselend succes – tegen Ed. Intensief contact hadden we toen Jeroen, Ed en ik dat mooie boek over en voor de professor in elkaar timmerden. De drama’s van het leven zijn hem niet bespaard gebleven. Hij ruste in vrede.

Reactie achterlaten