Nieuwsbrief 4 december
3 januari nieuwjaarsbijeenkomst
door
We zoeken een penningmeester en let op je klok bij de interne!
Beste clubgenoten, bij deze de nieuwsbrief:

Aankondiging nieuwjaarsbijeenkomst 3 januari
Noteer het in  je agenda, de eerste dinsdag van 2023 houden we een ontspannen bijeenkomst om het nieuwe jaar in te luiden. We zijn verheugd dat GM Hans Ree en IM Yochanan Afek hebben toegezegd te spreken. Verder zorgen we voor een drankje en hapje. 10 januari gaan we verder net de interne.

Vacature penningmeester
Pold Gomperts, onze zeer gewaardeerde penningmeester, stopt in september 2023, na 5 jaar trouwe dienst. We zijn op zoek naar een vervanger. Je hoeft geen expert te zijn op financieel gebied, Pold bv. is arts van achtergrond. Een boekhoudkundig programma genereert de resultaten en de inning van contributie wordt door een externe organisatie geregeld. De rest kan met gezond verstand worden ingevuld en Pold kan je goed inwerken. De secundaire arbeidsvoorwaarden bevatten o.a. een gezellig en zeer gemotiveerd bestuur als werkomgeving. Lijkt je dit wat? Neem gerust contact op met 1 van de bestuursleden (Pold, Aleks, Debby, Arno, Aleks of ondergetekende).

Interne (12e ronde), 17 ronden, let op je klok!
Het was rustig op de avond na een succesvolle wedstrijd van het Nederlands elftal. Zou het een met het ander te maken hebben? Slechts 12 borden is wel het minimale aantal in dit seizoen. Koplopers Michael en Jack waren beiden afwezig. Subtoppers Robert Kikkert en Marc Overeem wonnen van Rob Bodicker resp. ondergetekende. Robert is daardoor gestegen naar de 2e plaats, achter Michael.
Het viel op dat sommige partijen zeer lang duurden. De klokken stonden vermoedelijk nog op het KNSB tempo. Dat start ook  met 1 u 30 echter increment en half uur extra is niet bij de interne van toepassing. Dat is veel te lang voor de clubavond. Het advies is bij aanvang van je partij even je klok te (laten) checken.
Mededeling: De 1e en 2e turnus zullen beiden 17 ronden duren.  

SGA-competitie
Afgelopen dinsdag speelde Caissa 3 tegen Fischer Z 1, het werd mooi 4-4, het 3e staat 6e van 8 teams. Wim Suyderhoud, Coen Venema en Kees Sterrenburg wonnen.

Dinsdag ben je weer welkom op de interne, graag aanmelden voor 19.30!

Met vriendelijke groet,
Albert Riemens
Schaakvereniging Caissa Amsterdam
Voorzitter
Website
Website
Email
Email
Clubavond: Dinsdag vanaf 19:45 uur.
Jeugd: Dinsdag vanaf 18:30
(info: jeugd.caissa@gmail.com)
Locatie: Huize Lydia, Roelof Hartplein 2a, Amsterdam

Reactie achterlaten