Zure druiven in Tilburg
Stukkenjagers 1 – Caissa 1
door
Na onze mooie overwinning in de eerste ronde tegen Paul Keres troffen we in de tweede ronde het sterke Stukkenjagers. Hierbij in telegramstijl een overzicht van onze verrichtingen.

Aan 1 kwam Michaël tegen Mark Haast niet verder dan een halfje vanuit veelbelovende stelling.

Aan 2 won Hans in een spannende Fransman van Nick Bijlsma.

Ik heb geen kans gehad het na de partij even netjes aan hem te vragen, maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat Marc aan 3 niet veel bereikte met wit tegen Nabuurs. Het werd uiteindelijk remise.

Aan 4 werd Jasel uiteindelijk onder de voet gelopen door de sterke Herman Grooten. Jasel was zeker niet kansloos en erkende in de analyse ruiterlijk dat Grooten inderdaad wel spel had.

Aan 5 raakte Arno verstrikt in Anne Haasts lijfvariant. Toen het weer spannend werd deed een verkeerde zetvolgorde Arno de das om.

Aan 6 kwam Ivo in een moeilijk parket te zitten, waar Joris Gerlagh niet optimaal van wist te profiteren, waarna Ivo het initiatief overnam. Uiteindelijk was het Ivo die het nog probeerde, maar het bleef binnen de remisemarge.

Aan 7 liet Rob zich verrassen door een vroege afwijking van Bianca Mühren-De Jong binnen haar bekende repertoire. Ze had van de zomer een andere subvariant voorbereid en dat niet even netjes van te voren aan Rob gemeld. Rob is een uitstekende, ervaren speler die daar heus wel mee om kan gaan, maar hij had blijkbaar zijn dag niet. Hij kwam een pion achter te staan, wat Bianca netjes verzilverde.

Aan 8 had Robert een zware dobber aan Stefan Beukema. Robert heeft ergens een kwaliteit voorgestaan, maar in tijdnood ging het mis.

Aan 9 ging Alje ten onder aan Marc Clijsens snellere zwarte aanval bij tegengestelde rokades.

Enrico kreeg aan 10 van Bram van den Berg een Alapin voorgeschoteld. Na een lang intens gevecht werd uiteindelijk het punt gedeeld.

Met 7-3 afgedroogd worden is natuurlijk nooit leuk. Gelukkig hebben we nog genoeg ronden voor de boeg om dit recht te zetten.

Reactie achterlaten