Wordt Gertjan de tegenstander van Alje?
Straatlengte voorsprong voor Gertjan van der Hoeven
door
Door winst op Ed Roering in ronde 12 heeft Gertjan een flinke bres geslagen tussen zichzelf en zijn achtervolgers. Met drie ronden te gaan en een verschil van bijna 300 keizerpunten op nummer twee Abe Willemsma, lijkt de overwinning in de B-turnus hem niet meer te kunnen ontgaan.

De winst was uiteindelijk een fortuinlijke, maar zonder geluk vaart niemand wel en Gertjans andere resultaten liegen niet. Weliswaar kon hij naar eigen zeggen een klein openingsvoordeel in het eindspel uitbouwen naar een gewonnen stand, maar toen begon hij de druk te voelen en produceerde hij een serie blunders. Onder normale omstandigheden had Ed in het resulterende loper-paardeindspel de weg naar winst waarschijnlijk op de tast gevonden, maar de klok was, zoals gebruikelijk, onverbiddelijk.
Abe Willemsma, die eveneens bezig is aan een mooie serie, won in deze ronde knap van ‘big Mike’ Michaël Wunnink, maar heeft daar nu weinig profijt van. De enigen uit de top tien die Gertjans mars naar de kampioenschapsmatch tegen Alje Hovenga nog lijken te kunnen dwarsbomen, zijn Paul Hummel, Rob Witt en Piet van der Weide. We gaan het zien, de komende weken.

Reactie achterlaten