Welkom bij Caïssa
door

Deze levendige vereniging speelt iedere dinsdagavond in Multifunctioneel centrum Coenen-Lydia (in de volksmond “Huize Lydia”) aan het Roelof Hartplein 2 in Oud-Zuid. De jeugd speelt van 18:30 tot 19:45, en de senioren van 20:00 tot 24:00. Indien je je voor 19:45 uur aanmeldt, word je zeker ingedeeld (ook als je nog geen lid bent). Als je wat verlaat bent kun je je na 19:00 uur telefonisch opgeven op nummer 06-18961376.

Intern en extern

Er wordt al decennialang intern en extern in competitieverband gespeeld. De interne competitie telt 2×17 ronden, waarbij externe wedstrijden op dinsdag meetellen met een vaste waardering. Tevens wordt één avond per jaar een snelschaakkampioenschap gespeeld. Gedurende de zomermaanden draait er een rapidcompetitie van negen of tien avonden. Dit is een competitie in vierkampen met 25 minuten bedenktijd per persoon per partij. Aan alle drie de competities zijn prijzen verbonden.

Het eerste team van Caïssa speelt sinds 1986 landelijk (KNSB). Een kwartet uit dit team speelt om de zogenoemde KNSB-cup. Tegenwoordig spelen 6 teams in de KNSB-competitie. De andere 8 teams spelen in de regionale SGA-competitie. In principe door vier spelers uit het eerste SGA-team wordt in een afvalrace in SGA-verband gestreden om de SGA-cup. Jaarlijks speelt een wisselend aantal teams mee in de rapidcompetitie van de SGA.

De thuiswedstrijden van de SGA-competitie worden gespeeld in de locatie waar ook de interne wordt gespeeld: Huize Lydia. De thuiswedstrijden van de landelijke KNSB-competitie worden gespeeld in het Ignatiusgymnasium.

Contact

Met vragen over Schaakvereniging Caïssa kunt u zich het beste wenden tot de secretaris.

Jeugd

Contactpersoon voor de jeugd is Robert Jan Schaper.

Toegevoegd voor een test

Reactie achterlaten