Wedstrijdverslag van 24/11/12
door
Toch wat bleekjes, zo’n rijtje uitslagen met alleen wat links naar de websites van onze tegenstanders. Waren we zo ontevreden of heeft gewoon niemand er zin in? Ik vond het best een indrukwekkend gezicht, die zaterdag in het Woestduincentrum in de Woestduinstraat. Vijf lange tafels waaraan vijf teams van Caïssa allemaal dezelfde kant op zaten te kijken. En allemaal in de KNSB-competitie. Zoiets doen weinig andere clubs ons na.

En dan die verbijsterend sterke tegenstanders van Caïssa 3. Zomaar tegen Loek van Wely en Ivan Sokolov op te lopen, Gert Ligterink ook. Dat gaf wel wat extra cachet aan zo’n middag. En het derde een prima excuus om de wedstrijd niet te hoeven winnen. Wat ze dus ook niet deden.

Een dubbelwedstrijd tussen Caïssa en RSR Ivoren Toren. De beide eerste teams, maar dan hun tweede tegen ons vijfde. Grappig. En net als vorig jaar in Rotterdam, als ik het me goed herinner, speelt het eerste gelijk en wint het tweede. Toch ook wel grappig. Zij het dat het gelijkspel van Caïssa 1 wel iets schokkend had, gezien de riante voorsprong die er eerder op de middag leek te zijn. Maar goed, wat drama is ook nooit weg. De koffie was goed, de tafels wat krap. Ik drukte een keer per ongeluk de klok van Michael naast me in, wat pas aan het licht kwam toen zijn tegenstander niet begreep waarom zijn klok liep terwijl Michael aan zet was. Gelukkig werd er niet moeilijk over gedaan, dat heb ik vroeger wel anders meegemaakt (toen zou ik het ook niet gedaan hebben, denk ik). Later greep ik nog een keer pen en notatieformulier van alweer Michael om daarmee mijn zet te noteren. Hij zal blij zijn geweest dat ik zo snel klaar was.

Er waren enkele huiveringwekkende tijdnoodfases, er was een monsteroverwinning van het tweede, er was motregen na afloop. Allemaal toch mooie ingrediënten voor een verhaal. Clubgenoten! Volgende keer beter?

Paul

  1. admindennisb

    admindennisb zei op :

    Mooi, deze oproep, Paul! Ik hoop dat het werkt, want ik mis de verslagen wel. En misschien kan jij ook nog een keertje een verslag schrijven? Misschien zelf met mooie partij? Ik vind het altijd een genot om iets van jouw hand te lezen.

  2. Wim Suyderhoud

    Wim Suyderhoud zei op :

    … en de redactie van CN plaatst ook graag (partij)verslagen van de hand van onze cracks. By the way, de deadline voor de aanstaande editie is 15 december!

Reactie achterlaten