Vakantie in eigen stad
en enkele bezoekjes aan (ex)-Caissaleden
door
Omdat ik deze zomer niet op reis was met reisgenoot Jeroen Hoogenboom, had ik alle tijd om her en der bezoekjes af te leggen: Dick Dolman, Frans Oranje, Jeanne Potters en Ed Leuw.

Dick Dolman herkende me niet meteen, maar toonde zich daarna erg enthousiast om weer eens een Caissalid te zien. Informeerde volop naar het wel en wee van de club. Met zijn vrouw Elletje dronken we wat in de tuin van verzorgingshuis Vreugdehof in Buitenveldert. Wie hem wil bezoeken: bel mevrouw Dolman dan eerst even, 020-4711235.

Anneke Wiggelendam vroeg zich af waarom Frans Oranje niet deelnam aan het Amsterdam Science Park Toernooi en waarom hij bij de interne competitie zo vaak ontbreekt. We zochten hem samen thuis op. Hij kan het niet meer, zegt hij, het kost te veel energie om naar de club te gaan. Wij dachten: wat zou het heerlijk als hij door iemand af en toe gehaald zou kunnen worden. Thuiskomen lukt hem dan zelf wel. Indien nodig kan Caissa hem wellicht een aangepast speeltempo aanbieden.

Jeanne Potters verblijft in revalidatiecentrum Naarderheem, waar zij na een valpartij bij haar thuis werd opgenomen. We kunnen nog gezellig praten, maar het lichaam wil niet meer: ze is helemaal afhankelijk van hulp.

Ook Ed Leuw was de hele zomer door een fysieke instorting aan huis en stad gebonden. Gelukkig is hij daar weer uit gekrabbeld en kon toch nog op zijn buitenverblijf in het bos vertoeven. Komt beslist weer naar de club indien zijn gestel dat toelaat.


Onder: tweemaal Dick Dolman, in Vreugdehof en als kamervoorzitter. (Tekening: Leo van Vught, getiteld Prinsjesdag 1979. In beeld zijn ook: Marcus Bakker, Joop den Uyl, Ruud Lubbers en Jan Terlouw.) Daaronder: Frans Oranje, Jeanne Potters en Eddy Leuw. 

 

  1. Peter van der Vlis

    Peter van der Vlis zei op :

    Mirjam, wat ontzettend attent dat je deze trouwe Caissanen bent gaan bezoeken! We gaan bekijken wat we kunnen doen om Frans Oranje af en toe naar de Clubavond te halen.

Reactie achterlaten