Uit de interne
Willem versus Harry
door

Willem Grünbauer  Willem Grünbauer (0) - Harry Sitters  Harry Sitters (0), 2019.10.08

  1. Willem Grünbauer

    Reeds drie keer eerder streed ik tegen Harry en verloor ze steeds hopeloos. De eerste keer wist Harry voor mij onverwachts een dame klem te zetten wat na een zet of tien mij op verlies kwam te staan; een tweede keer zette hij me dusdanig met zijn pionnen op de damevleugel klem dat één van mijn lopers alleen nog de velden b1 en a2 tot zijn beschikking had; Harry speelde dus met een stuk meer en ik ging langzaam maar zeker de ondergang tegemoet.

    daarna speelde ik nog een uiterst spectaculaire partij waar ik, door een paard te laten slaan een geweldige en doorslaggevende aanval zou krijgen, maar ik durfde niet. Hoewel ik wel weer een kwaliteit voor kwam te staan, wist Harry met prachtig spel met zijn paard een vork te forceren, waarna mijn koning slechts één veld had en bij het slaan van de toren er meteen een volgende vork, op een tweede toren, ontstond en alweer: verloren.

    Ook nu dreigde dat te gebeuren, ondanks dat ik een stuk voor kwam te staan. Dit keer echter had ik iets meer geluk… al had ik er na de achttiende zet van zwart er wel weer een hard hoofd in…

Reactie achterlaten