Toch nog spanning in de interne competitie
Kloof tussen Marc Overeem en Henk-Jan Visser nu luttele punten
door
Lange tijd moet Henk-Jan zich soeverein gevoeld hebben, maar na een nederlaag tegen nieuwkomer Sybolt Strating en een remise tegen Michael Wunnink is het toch nog heel spannend geworden in de interne. Er zijn nog twee ronden te spelen en dan is de eerste kandidaat voor het clubampioenschap 2018/2019 bekend. In de gisteren gespeelde 13de ronde zorgde David Laan voor een daverende verrassing door Enrico Vroombout te verslaan. David en Sierk Kanis vertegenwoordigen de jonge garde schakers die met hun ambitieuze spel de competitie mede van kleur voorzien. Er moet hier ook even worden opgemerkt dat het in de laatste fase van de turnus mogelijk is dat u een tegenstander treft die al eens eerder tegenover u zat. De indelers proberen dat te voorkomen, maar dat lukt helaas niet altijd. Dank voor jullie begrip.
  1. Rob Witt

    Rob Witt zei op :

    Ik zie David Laan met een rating 1995 bovenaan staan in de categorie tot 1950. Waarom niet bovenaan in de categorie tot 2050? Ik zie veel spelers ogenschijnlijk in een verkeerde categorie staan. Maar misschien zijn bij de indeling in categorieën andere ratings gehanteerd dan die in de tabellen staan.

  2. Wim Suyderhoud

    Wim Suyderhoud zei op :

    Dat is scherp opgemerkt, Rob, dank daarvoor. David heeft zich dit jaar verbeterd met meer dan honderd punten. Ik heb alle ratings aangepast voor aanvang van dit seizoen, maar ben vergeten de categorieën te wijzigen bij sterke stijging/daling. Ik zal dat nu nog even aanpassen bij de spelers voor wie dat van toepassing is.

Reactie achterlaten