Stand van zaken toekomst Huize Lydia
Gebruikers en betrokkenen werken aan een plan
door
Op vrijdag 25 september kwamen zo’n 50 bij Lydia betrokken gebruikers en bewoners bij elkaar met medewerkers van Combiwel en mensen vanuit het Stadsdeel waaronder verantwoordelijk portefeuillehouder Flora Breemer. Dit gebeurde in de RAI om met strikte inachtneming van de anderhalve meter afstand te werken aan een plan voor de toekomst van Huize Lydia. Debby Nieberg en ik waren daarbij namens Caissa aanwezig.

De bijeenkomst vond plaats volgens de filosofie van ‘De Nieuwe Route’, waarbij de betrokkenen zelf een bindend plan mogen maken binnen vastgestelde kaders (www.samenbesluiten.nl). De belangrijkste kaders zijn: een sluitende exploitatie, een solide beheerplan en een breed scala aan maatschappelijke activiteiten voor buurtbewoners.

Tijdens de bijeenkomst zijn de contouren van dit plan besproken. Die moeten in de komende 8 weken worden geconcretiseerd in vier verschillende werkgroepen (ruimtegebruik, financiën, bruisend Lydia, beheer), Debby en ik werken hieraan mee. Op 25 november wordt het plan gepresenteerd aan het stadsdeelbestuur.

Een van de grootste uitdagingen is om een betere bezettingsgraad te halen. Veel ruimtes staan voor meer dan de helft leeg. Met name ’s avonds en in het weekend. Wie in dit verband suggesties heeft voor andere maatschappelijke activiteiten die hier zouden kunnen plaatsvinden, is welkom die te delen (stuur ze naar voorzitter@caissa-amsterdam.nl).

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

Reactie achterlaten