QR-code van toepassing bij interne competitie
QR-code bij interne, SGA en KNSB
door

Het is duidelijk dat de situatie met Corona aan het verslechteren is, het aantal besmettingen loopt sterk op. De schaakbond (KNSB) heeft besloten dat bij alle georganiseerde competities het tonen van de QR-code verplicht wordt. Dat is gisteren al ingegaan bij de KNSB-competitie, dinsdag gaat dat ook plaatsvinden bij onze interne competitie. Bezoekende SGA-teams dienen ook hun QR-code tonen, dat geldt voor iedereen vanaf 18 jaar. Paul Schipper is bereid gevonden deze check ter hand te nemen, hartelijk dank daarvoor! Aan alle leden een vriendelijk verzoek om tussen 19.30 en 20.00 uur huize Lydia binnen te komen, daarna start de competitie. Verder blijven de reeds bestaande maatregelen staan zoals maximaal 32 borden en ventileren. Vriendelijk verzoek aan alle leden die de clubavond bezoeken om hiermee rekening te houden, zowel een QR-code op de telefoon als een uitgeprint exemplaar voldoen. Daarnaast zoeken we naar een 2e clublid die zou kunnen helpen met het checken van de code, je kunt je aanmelden via caissa.amsterdam@gmail.com. Paul zet regulier de borden op in de bovenzaal, wellicht kan iemand daarbij helpen dinsdag of kunnen de deelnemers daarin zelf assisteren. Dank voor jullie begrip voor deze maatregel, het is nu even niet anders.

Graag weer tot ziens op de interne competitie of een eerstvolgende gelegenheid.

 1. Jaap van Velzen

  Jaap van Velzen zei op :

  Caïssa 16 november 2021

  Afgelopen dinsdagavond is mij bij het betreden van het bordes van onze schaakclub het binnentreden ontzegt, tenzij ik mijn vaccinatiecode wilde tonen. De Doorman was een nieuw lid die ik niet kende. Ik legde hem uit dat ik inmiddels al zo’n zes keer binnen had geschaakt zonder controles en deelde hem nogmaals mee dat ik gevaccineerd was wat voldoende informatie geeft om me door te laten. Hij geloofde mij niet, althans ik mocht niet door tot hij daadwerkelijk mijn bewijs had gezien., dat is hetzelfde als mij niet geloven.
  Dus een nieuw lid geloofd een oud lid niet? Is toch eigenaardig niet waar?! Tony die er ook bij stond was het met me eens, dat dit wel erg ver gaat.
  En dan ook nog een bar die 8 uur dicht gaat, what a timing.
  Ik schijn inmiddels het oudste lid te zijn van deze eerbiedwaardige fijne schaakclub en constateer vanuit mijn leeftijd gesproken dat buitengewone snelle veranderingen plaats vinden die vooral ook door dit virus worden versneld. De covid hysterie wekt irrationeel gedrag doordat mensen angstig zijn en dus erg kneedbaar. Het gaat hier om hoe een gevoelsmatige beleving de werkelijkheid geweld aan doet.
  Zoals leden van een club die elkaar gaan controleren, dat is toch DE grote verdwazing?! Een onschuldig schaakclubje? Volgend jaar gaan we fouilleren, let maar op!

  \Ik heb hier visioenen bij zoals een ouderwetse vervuilende stoom locomotief een trein voorttrekt zwaarbeladen met illusies en bezit en met alsmaar toenemende hoge snelheid (controles uitgevallen) op een onbekend station af stormt.

  Maar dat zal met mijn leeftijd te maken hebben.
  Ik stel remise voor!
  Jaap van Velzen

 2. Peter van der Vlis

  Peter van der Vlis zei op :

  Dag Jaap, volgens mij is dit gelukkig goed afgelopen want ik zag je dinsdag toch achter een bord zitten als oudste tegen de jongste deelnemer aan onze interne (en winnen!).
  Dat er sprake is van verdwazing ben ik helemaal met je eens. En ik hoop dat die locomotief binnenkort met een harde klap tot stilstand wordt gebracht.
  Maar als schaakclub zullen we ons helaas wel aan de regels moeten houden. Dat jonge aardige nieuwe lid deed gewoon wat hem gevraagd was. En ik weet zeker dat er pragmatisch wordt omgegaan met de situatie .
  Houd vol! Remise-aanbod afgewezen, we blijven ervoor vechten!

 3. Jaap van Velzen

  Jaap van Velzen zei op :

  Natuurlijk ga ik er vanuit Peter dat de de Doorman, onze nieuwe lid, met goede intenties dit werkstukje op zich nam. Het toepassen van het lonkende gebruik van de nieuwe “verdovende veiligheidshandelingen” heeft het niet vertrouwen en niet geloven van een oud lid door een nieuw lid bij mij een ongekende woede te weeg gebracht.
  Jouw antwoord “we moeten de regels volgen” Peter associeer ik met mijn oorlogsverleden met de Duitse bezetting en dat is niet prettig.
  Mocht ik onverhoopt tegen je ingedeeld worden Peter dan zou ik je graag schaaktechnisch willen verpletteren!
  Edoch een vriendelijke groet.

 4. Albert Riemens

  Albert Riemens zei op :

  Helaas dienen we door de Covid-situatie de QR-check te hanteren. Dit gebeurt met de beste bedoelingen, dat dit niet altijd even vloeiend verloopt is onvermijdelijk. Laten we vooral vriendelijk met elkaar blijven omgaan en lekker een potje schaken. Bijzonder dank aan de leden die de check ter handen nemen, zeer gewaardeerd. Tevens dank aan alle leden die de clubavond enthousiast blijven bezoeken, de interne is het kloppend hart van ons clubleven. Leden die nu even niet kunnen komen hopen we over een tijdje weer te verwelkomen.
  Dit is een minder fijne periode waarin de volksgezondheid en ons welzijn onder druk staat. We kunnen ons gelukkig prijzen dat we nog immer in een zeer welvarend land leven waar veel mogelijk is. Betere tijden zijn ongetwijfeld weer op komst. Al het beste en blijf vooral gezond.

 5. Boudewijn Beckhoven, van

  Boudewijn Beckhoven, van zei op :

  “niet geloven van een oud lid door een nieuw lid bij mij een ongekende woede te weeg gebracht.”
  Uw reactie brengt bij mij een ongekende woede teweeg, ik vind uw reactie een zeer schandalige, schofterige en zeer egocentrische wappie reactie waar uw ongetwijfeld grote lichtende voorbeeld de heer Th. Baudet zeer tevreden mee zou zijn. Als u het niet eens bent met de maatregelen dient u weg te blijven! Dan kan de QR-code check net zo goed afgeschaft worden als u zich erop voorstaat dat iedereen u kent (ik vermoed dat ik u ook niet ken, anders zou ik u het liefst een verbale veeg uit de pan geven). U mag blij zijn dat ik niet de functie van QR-code checker op mij genomen heb want ik had u ter plekke afgesnauwd.

  • Jaap van Velzen

   Jaap van Velzen zei op :

   Geachte Boudewijn,
   Je hebt gelijk ik had het anders moeten formuleren.
   Niemand van onze eerbiedwaardige club heeft zo intens de oorlog mee gemaakt als ik ik heb het bombardement van Rotterdam mee gemaakt, razzia’s, dood, honger, armoe en ellende, sperrzeit en het tonen van Personalausweis associeer ik automatisch met het systeem wat nu gehanteerd wordt en bracht en brengt mijn angsten weer terug. Je zou dus kunnen zeggen dat ik oorlogsinvalide ben. Die boosheid is allerminst gericht op Caïssaleden en zeker niet op een nieuw lid en natuurlijk al helemaal niet op Paul en Peter die ik allemaal juist verschrikkelijk aardig vind. Het is het systeem wat mijn woede teweeg brengt.
   De schaamte ben ik reeds lang voorbij Boudewijn, ik hoef mij nergens voor te schamen..
   Maar ik had het wat duidelijker moeten toelichten.

Reactie achterlaten