Nieuwsbrief 124: Valse start KNSB Teams
NK Massakampen 14 oktober
door
Meld je aan voor de Schaakoff of NK Masskampen!

Beste clubgenoten, bij deze nieuwsbrief nummer 124

KNSB competitie
De eerste ronde gisteren was geen succes voor de Caissa teams, alle 3 delfden zij het onderspit. Het eerste ging op bezoek bij het uit de hoofdklasse gedegradeerde HWP Sas van Gent, een rit van ca. 2.5 uur.  Het gemiddelde ELO-verschil was 200 punten. Dit reflecteerde zich in de uitslag (8.5-1.5). Verdienstelijke remises waren er voor Rogier van Arkel (tegen kersverse GM Koen Leenhouts) en Ron Hoffman (IM Helmut Cardon die bescheiden op bord 9 zat). Het tweede verloor helaas nipt (4.5-3.5) van het gelijkwaardige Woerden. Winst was er voor Avni Sula en Angelo Spiler. Het tweede is versterkt met Robert Kikkert en Abe Willemsma, er komen ongetwijfeld betere kansen in de komende wedstrijden. Het derde is gepromoveerd en zit in een sterke 3e klasse. De wedstrijd was niet ver van huis tegen Amsterdam-West. Het gemiddeld ratingverschil was 100 punten, de uitslag naar verhouding (5.5-2.5). Winst was er op bord 7 en 8 voor Kees Sterrenburg en Wim Suyderhoud. 7 oktober is de volgende wedstrijd, we rekenen op betere uitslagen! Dan komt ook het 4e team voor het eerst in actie.

Interne competitie
De interne is weer opgestart en kende een aardige bezetting met 25 borden. Aan de topborden (Bezemer-Kikkert en Hovenga-Wunnink) hielden de cracks hun kruit droog met meerdere remises. Goed te zien is dat er weer wat nieuwe leden zijn aangetreden. Aanmelden kan telefonisch of via sms naar 06=14927230 tussen 19.15 en 19.45 uur.  Als je voor het eerst komt graag even bellen.

NK Massakampen 14 oktober  – je bent welkom
Ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van de KNSB organiseert LSG op zaterdag 14 oktober het NK Massakampen. Andere clubs zijn LSG, DD en Amsterdam-West. De start van de halve finale is om 10.30 (bedoeling aanwezig tegen 10.00), in de middag volgt de finale. Daarna is er om 17.30 voor iedereen een buffet. We nodigen 30 tot 35 leden van harte uit om hieraan mee te doen, waaronder 10 jeugdleden. Lijkt je het leuk om dit event samen met je clubgenoten bij te wonen? Zend svp een mailtje naar caiss.amsterdam@gmail.com.Schaakoff
Dinsdag 26 september wordt, net als vorig jaar, parellel aan onze interne, de Schaakoff gehouden, een landelijke competitie. Er zijn maximaal 20 deelnemers, er zijn nog wat plaatsen beschikbaar voor Caissa-leden. De Schaakoff is bedoeld voor schakers met wat ervaring om in aanraking te komen met competitieschaak. Voor de bij ons startende schakers kan het ook interessant zijn. Breed gezien is iedereen welkom. Voor meer informatie zie: https://startmet.schaken.nl/activaties/schaak-off-2023Training Sierd Kanis
Sierd, een sterke clubschaker, biedt vanaf 25 september een online training aan die 5 onderwerpen behandelt. De kosten zijn 75 euro, de trainingen duren elk 1.5 uur.  Zie: http://www.caissa-amsterdam.nl/caissa-post/nieuw-online-trainingsserie/.

Training GM Paul van der Sterren,
De training start 26 september in het kantoor, vervolgens 31/10, 28/11, 9/1 en 6/2, telkens van 18.45 tot 19.45 uur. De deelnamekosten bedragen 50 euro. Er zijn reeds 8 deelnemers en nog enkel plekken beschikbaar. Interesse? Mail caissa.amsterdam@gmail.com.

Planning komende tijd

– De tweede interne ronde is op 19 september
– Schaakoff, training Paul van der Sterren en 2e ronde interne ronde 26 september

Graag tot binnenkort!

Reactie achterlaten