Net geen winst voor C8
door

Caissa 8 speelde afgelopen week tegen EsPion1 een spannende wedstrijd die lange tijd tot winst leek te leiden, maar toch nog in remise verzandde. Na 0-3 en 2-4 uiteindelijk dus 4-4.

Tommy won snel, Alexander en Coen volgden [beiden nog 100%]. Frans dacht aan remise, maar maakte een verliezende fout. Huib overzag een zet en ging er kansloos af. Kevin maakte zich als de nieuwe bord 1-speler opnieuw waar door weer te winnen. Knap, ook 100%. Jan leek misschien remise te kunnen keepen, maar verloor. En Peter kon met remise de teamwinst binnenhalen, maar dat mislukte en zo werd het evenals einde vorig seizoen, toen in de strijd tegen degradatie, weer 4-4. Leuke matches, EsPion 1 en Caissa 8 zijn aan elkaar gewaagd.

Het volgende verslag werd geschreven door mijn tegenstander Pelleboer:

Hora est.

De hoogste tijd. Ridder Roland liep enigszins nerveus rond en gaf zijn wapenknechten en vazallen de laatste tips. Niet te snel aanvallen, gewoon rustig spelen ja. daar zat hij Vriens. Ik kende hem nog van Corus van twee jaar terug. toen zat ik in de file en kwam net op tijd om te kunnen spelen. Verloor snel een pion keepte het, speelde op winst en kreeg het deksel in vliegende tijdnood op de neus. Maar…. mijn geheugen wist me nog te vertellen dat hij Siciliaans speelt op e 4. dus even voorbereiden op de Najdorf. ( ik had gegokt dat ik hem zou treffen)
Voorbereiding was opportuun ter linkerzijde werd Henk op een tegenstander getracteerd die met wit zn eigen Morra speelde en zich daar tot op het bot op had voorbereid. tja Henk liet zich er op in en kreeg het pittig… Hij verloor de kwaliteit creëerde compensatie viel aan maar helaas werd zn toren gepend. Dus moest hij afwikkelen naar een loper toren eindspel en moest zn koning omleggen ivm vrijpionnen die aan een race begonnen.

Naast hem zat Frank die de vorige keer deze tegenstander van het bord afprakte met mat. Helaas ik dacht lange tijd dat er een halfje of meer in zat, maar het resultaat was een nul. en de vrijwilliger van de maand zag zijn draak geblust worden in de mond. Ook geen eeuwig schaak zat er in.
Tja dat was een nul drie achterstand. Een rondje langs de borden, ik stond prima tot goed, want na de 9e zet koos mn tegenstander een voortzetting die ik als slecht inschatte. Maar ja nu nog bewijs leveren. Bij de Najdorf kan t hard gaan… en inderdaad tien zetten later stond ik zo goed als gewonnen( toren voor en onveilige koning) Roland leek wat beter te staan. Victor o nee Vincent stond voor mij onduidelijk en belandde in een stelling met twee torens en loper voor zn tegenstander en dame paard voor hem waarbij zijn koning op de tocht stond.
Dick stond een stuk voor, tegen pionnen voor mr tremor. Een complexe stelling
Rudolf had zn grunfeld op het bord en stond materiaal voor met forse positionele compensatie voor wit.
Kortom de perspectieven waren duister.

Ondanks dat mn tegenstander lang doorging was over de uitslag vandaag zelfs bij mij….geen twijfel mogelijk, Het was me eenvoudig weg niet mogelijk dit nog te verliezen en dus was dat drie een. Roland voegde daar snel een punt aan toe en dat was drie twee. Rudolf verloor na een valletje een stuk en gaf op.
vier twee achter derhalve.

Dick en Victor pardon vincent stonden achter op tijd en zeker Vincent moest een zware pijp roken en wilde het remiseaanbod steeds maar aannemen. Roland raadde hem aan door te spelen.

Dick dacht waarschijnlijk aan zn Almere kunststuk van vorig jaar. met weinig tijd volbracht hij het schier onmogelijke, kwaliteit winnen en daarna mat zetten.
Klasse! en dat was vier drie.
Het werd nu druk rond het bord van de broer van di Rupo tegen Vincent.
Vincent verloor zn centrumpion en gaf wat schaakjes met zn dame. En zn tegenstander had itt Vincent gezien dat hij door zo n schaakje een van zn torens verloor en gaf op!!( later aan de bar vertelde Vincent lachend dat hij helemaal niet gezien had dat hij de toren kon nemen!!)
Weer Vincent die een kunststukje flikte door deze hoogste ratingspeler er af te tanken en de vier vier te scoren.
Een voorzichtige conclusie lijkt nu toch dat de training in Friesland gunstiger is uitgepakt voor de wegblijvers;-)

We mogen gezien het scoreverloop blij zijn met de uitslag, er had echter meer ingezeten met ietsje meer geluk.

Maar goed zelf won ik weer eens dus in opperbeste stemming brachten we nog wat toostjes uit op dit punt.

De volgende keer de volle buit.

Reactie achterlaten