Michaël Wunnink clubkampioen
seizoen 2022-23
door

Michaël Wunnink voor de 6e keer clubkampioen van Caissa geworden. Hij is hiermee recordhouder geworden. Alleen Oscar Ignacia haalde dit aantal ook, 6x op rij van 1979 t/m 1984.

De historische wisselbeker uit 1958 die tijdens de ALV in september aan Michaël Wunnink zal worden uitgereikt.

Na de remise met wit van vorige week tegen Robert Kikkert,  besliste  Michaël gisteren met zwart de tweestrijd om het kampioenschap.

Om niet afgeleid te kunnen worden door de enthousiaste – en soms jolige – rapidschakers in de bovenzaal werd deze beslissende ronde van de kampioensmatches gehouden in het Tuinhuis achter Huize Lydia.

Robert kwam agressief uit de startblokken en zette vanaf het begin de aanval in, maar Michaël hield het hoofd koel. Toen Robert in de eindfase een kwaliteit moest geven, was de finale beslist en trok Michaël aan het langste eind: 1-0. Hij onttroont hiermee de clubkampioen van vorig seizoen Jack Blanchard.

Ook 2 andere categoriekampioenschappen werden gisteren in het Tuinhuis beslist. Christiaan Visser remiseerde tegen Peter van der Werf (categorie -1800) en dat was voldoende omdat hij in de 1e match vorige week won. Aleks Varnica won van Feico Zwerver in de categorie -1650.

De 4e match van gisteravond eindigde onbeslist. Piet van der Weide en Evgeny Shklovskiy speelden ook in hun 2e partij remise en gaan volgende week in rapid en eventueel snelschaakpartijen beslissen wie hun categorie gaat winnen.

Ook de categorieën -1950 (Rene Pijlman – Boudewijn van Beckhoven) en -1300 (Faan Langelaan – Sander Veter) zijn nog onbeslist en worden volgende week voortgezet.

> Eregalerij Clubkampioenen

  1. Albert Riemens

    Albert Riemens zei op :

    Gefeliciteerd met je kampioenschap Michaël!

Reactie achterlaten