Massadegradatie SGA-clubs uit de KNSB
Gevolgen voor de SGA-competitie
door
Dit seizoen trof niet alleen Caïssa 5 een droevig lot, ook VAS 2, Oosten Toren en ENPS degraderen uit de 3e klasse KNSB terug naar de SGA. Hierdoor zou de Promotieklasse van de SGA uit 11 teams gaan bestaan, terwijl deze reglementair begrensd is tot 10 teams. Dit heeft gevolgen voor de SGA-competitie in 2015/16 én 2016/17.

Om te beginnen past de competitieleider dit seizoen versterkte degradatie toe: naast de nummers 7 en 8 van de Promotieklasse zal ook nummer 6 degraderen. Dit is vooral spannend voor Zukertort 4 en Boven IJ 2, het raakt Caïssa niet.

Ook al spelen er in 2015/16 tien teams in de Promotieklasse, de regel blijft dat de nummers 7 en lager degraderen. Dat zullen dus aan het eind van 2015/16 maar liefst 4 teams zijn.

E.e.a. heeft ook gevolgen voor de degradatieregeling van de 1e en lagere klassen. Dat wordt pas duidelijk aan het begin van volgend seizoen, als bekend is hoeveel teams meedoen aan de SGA-competitie. Competitieleider Jasper Boonstra liet vast weten dat we er rekening mee moeten houden dat aan het eind van 2015/16 wel vijf teams kunnen degraderen uit de eerste klassen.

  1. René Pijlman

    René Pijlman zei op :

    Gevolgen voor de 1e klasse zijn er pas vanaf het eind van seizoen 2015/16. Aan het begin van elk seizoen wordt meegedeeld wat de regels voor promotie en degradatie zijn.

    Alleen voor de promotieklasse is er een apart reglementsartikel dat versterkte degradatie regelt in hetzelfde seizoen als teams uit de KNSB degraderen.

    Succes op 12 mei!

Reactie achterlaten