Marc Overeem wint periodetitel
In een dramatisch verlopen laatste ronde
door
Marc Overeem heeft zich gisteren geplaatst voor de match om het clubkampioenschap, die in mei zal plaatsvinden. Er was niets aan zijn overwinning gestolen, maar het had gemakkelijk anders kunnen zijn.

Het algoritme had Marcs concurrent Henk-Jan Visser een op papier makkelijke klus voorgeschoteld tegen David Laan, terwijl Marc het moest opnemen tegen ex-clubkampioen Eelke Wiersma. Maar in een laatste ronde is niets zeker. Weet u nog dat Carlsen en Kramnik beide verloren in de laatste ronde van het gedenkwaardige kandidatentoernooi dat leidde naar Carlsens eerste wereldtitel? Toen was het Vasil Ivantsjoek die een belangrijke rol speelde. Bij ons was het David Laan. Hij versloeg Goliath Henk-Jan en beroofde hem (voorlopig) van de mogelijkheid om kampioen te worden. Het is Marc die nu kan dromen van de glorie.

Het kampioenschap is niet de enige titel die in mei zal worden betwist. Ook de winnaars van de ratinggroepen zullen in mei in matches gaan strijden om de winst in de groep van hun eigen niveau. De winnaars van deze eerste turnus zijn:

<2150 Angelo Spiler <2050 David Laan <1950 Jean-Louis Prévot <1800 Bert Bödicker <1650 Florian Willemsen <1500 Olivier Zanoli Allen van harte gefeliciteerd!

  1. Wim Suyderhoud

    Wim Suyderhoud zei op :

    Na invoering van een nagekomen uitslag uit ronde 15 (Grünbauer-Van Dam 1-0) en de daaropvolgende herberekening is gebleken dat Sierk Kanis bovenaan is geëindigd in ratinggroep < 1950 en niet Jean-Louis Prévot.

Reactie achterlaten