Jong Caissa sterk op NJSK
Khoi Pham kampioen bij de C-junioren
door
Vorige week is in Assen het Nederlands Kampioenschap voor de jeugd (NJSK) gespeeld. Van de jongere Caissa-leden speelde Khoi, Kasper en Jule mee - alledrie als C-junior (t/m 14 jaar), waarbij Jule in de meisjesgroep actief was. Ze deden het goed, Khoi won zijn groep en mag nu mogelijk Nederland vertegenwoordigen op het WK in Mumbai. Hulde.

Ook Jule en Kasper kwamen goed voor de dag. Jule had in de laatste ronde nog uitzicht op de tweede plaats, maar zag die jammerlijk uit zicht verdwijnen door in de beslissende partij door een lelijke ondersterijcombinatie. In de derde ronde won zij een miniatuurtje van 10 zetten. Kasper wist vijf van de negen partijen te winnen. In de zevende ronde speelde hij tegen Khoi een echte openingsbattle. Kasper speelde aanvankelijk het snelst, maar Khoi bleek uiteindelijk het best op de hoogte. (Voor de naspelers: de beste voorzetting voor zwart is 13… hxg5).

Ratingfavoriet Khoi (bijgestaan door Dimitri als trainer) stond alleen in de eerste ronde een remise af en delfde in de voorlaatste ronde het onderspit tegen Eline Roebers, die als tweede zou eindigen. Door in de laatste ronde te winnen bracht hij zijn eindscore op 7,5 uit 9 – goed voor een ongedeelde eerste plaats. Met het kampioenschap heeft Khoi zich niet alleen het recht verworven Nederland op het EK-junioren te vertegenwoordigen maar mogelijk ook op het WK-junioren in Mumbai, India!

(Voornoemde) Partijen, verslagen, eindstanden en foto’s zijn terug te vinden op de website van het NJSK, evenals onderstaand interview met Khoi.

 

Reactie achterlaten