In 2018 is de Schoonheid nabij
Kampioenschappen lijken wat verder weg
door
Afgelopen dinsdag heeft Caissa het nieuwe jaar ingeluid.

Op de eerste clubavond van 2018 werden vele handen geschud, niet weinig bubbels ontkurkt en praatte de voorzitter ons bij over de stand van zaken bij Caissa. De jeugdafdeling draait op volle toeren, de instroom van nieuwe leden is constant en steeds internationaler. Materieel gezien maakt Caissa een inhaalslag. We kunnen ons verheugen op de komst van nieuwe schaakstukken van uniform formaat. Tony en Frans hebben verrijdbare kisten getimmerd, die alle borden, paarden en klokken kunnen herbergen.  De winnaars van de eerste helft van de interne competitie mochten voor zover zij aanwezig waren een prijs in ontvangst nemen.

Maar: sportief mag het beter van het bestuur. “Ik ben nu zes jaar lid van deze club, waarvan vijf jaar bestuurslid en in die tijd is het aantal kampioenschappen op een hand te tellen,” aldus Peter Van der Vlis. De leden weten waar zij aan toe zijn.

Twee sprekers zetten de avond luister bij. Grootmeester Paul van der Sterren besprak twee stellingen met het overkoepelende thema: de schoonheid is dichterbij dan je denkt. Alleen: hoe tover je het op het bord? Tipje van de sluier: slaap er ‘ns een nachtje over.

Emeritus Professor Dutch Linguistics Henk Verkuyl, die in 2018 zijn tachtigste verjaardag hoop te vieren (zou je ‘m niet geven, aldus de zaal), voorspelde aan de hand van de aanvechtbare definities van de  schaakstukken het einde van het Van Dale-woordenboek.

Willem & Wim legden beide spreekbeurten op camera vast.

https://youtu.be/XY7lBqy9-jE

https://youtu.be/xqsQQWsodFw

https://youtu.be/y6cB5ahojFA

https://youtu.be/Tcb0kMkPLZE

Reactie achterlaten