Hulp gezocht bij de jeugd
door
De jeugdafdeling van Caissa verzorgt en regelt niet alleen de wekelijkse schaaktraining en interne competitie van de jeugdleden, maar ook de externe jeugdcompetitie en enkele jeugdtoernooien.  Daar zijn (veel) mensen voor nodig, maar op dit moment hebben we helaas een te krappe bezetting bij de jeugd. Daarom zijn we op zoek naar versterking. Alle hulp is meer dan welkom, ook als je niet elke week kunt.

Wat zoeken we en wat houdt dat in?

Trainers
De hoofdmoot van onze wekelijkse activiteiten is het verzorgen van schaaktraining. We geven les met behulp van de stappenmethode die zowel leerling als trainer een goed houvast geeft.
Er is behoefte aan extra (inval)trainers. Een trainersdiploma is niet vereist en uiteraard krijg je uitleg en ondersteuning voordat je aan de slag gaat.

Analisten
De wat meer ervaren kinderen noteren (in elk geval de eerste 15 zetten van) hun partij. Daarna kunnen ze die partij analyseren samen met een ervaren schaker.
Op dit moment beschikken we echter over maar één analist en dat is natuurlijk te weinig.

Wedstrijdleider intern
Deze doet in feite hetzelfde als de wedstrijdleider bij de senioren: aanmelden, indelen en uitslagen noteren/publiceren met behulp van het Sevilla-indelingsprogramma.
Dit is niet ingewikkeld en er is uitgebreide instructie beschikbaar.

Wedstrijdleider extern
Deze regelt de externe jeugdteams en zorgt dat de externe speelavonden van de jeugd in goede banen worden geleid. Dit is voor slechts enkele keren per seizoen.

Toernooiorganisatoren
Caissa houdt elk jaar een eigen jeugdtoernooi en daarnaast zijn er SGA-jeugdtoernooien waarvan de organisatie wordt verdeeld onder de clubs.
Voor de SGA-toernooien is er een vrijwilligersvergoeding beschikbaar.

Wil je (af en toe) meehelpen? Ik hoor het heel graag. Stuur een mail naar jeugdleider@caissa-amsterdam.nl, bel/app/sms naar 06 2909 2995 of kom naar me toe op een clubavond.

Reactie achterlaten