Goed voornemen voor 2018
door

Om te beginnen, wens ik iedereen een heel mooi en gezond nieuw (schaak)jaar.

Bij een nieuw jaar hoort traditioneel een goed voornemen en ik heb een heel fraaie in de aanbieding: regelmatig op dinsdagavond iets eerder (rond 19.15 uur) naar de club komen om achter een schaakbord te gaan zitten en een goede daad te verrichten die nog leuk is ook.

Bij de jeugdafdeling zijn we namelijk naarstig op zoek naar schakers die regelmatig (hoeft niet elke week, mag natuurlijk wel) een jeugdlid willen helpen bij het uitvoeren van de zogeheten matoefeningen. Dit zijn individuele oefeningen op het bord waarbij de kinderen mat leren zetten in diverse situaties met weinig materiaal (zie voor de oefeningen die ze doen: jongcaissa.nl/wp-content/uploads/2017/10/mat_medaille3.pdf). Wanneer ze alle oefeningen met goed resultaat hebben voltooid, verdienen ze een fraaie medaille.

Het gaat om oefeningen die één op één worden gedaan (je hebt dus maar met één jeugdspeler tegelijk te maken) en het is verder niet zo heel ingewikkeld. Uiteraard krijg je van ons uitleg over wat de bedoeling is.

De kinderen doen die oefeningen altijd heel graag, dus je bent bijzonder welkom als je op dinsdagavond rond 19.15-19.30 uur komt meehelpen in de benedenzaal.

Het lijkt mij een prachtig (en ook nog eens zeer haalbaar) goed voornemen voor 2018 en ik hoop dat veel clubgenoten dit zullen omarmen.

Reactie achterlaten