Gertjan opnieuw de koning van Caissa!
Prolongatie van het clubkampioenschap
door
Met spel waar hij zelf mee in zijn nopjes was, heeft Gertjan van der Hoeven gisteren de tweede matchpartij van Marc Overeem gewonnen en daarmee zijn titel geprolongeerd.

Naar zijn mening was de eerste partij een clubkampioen onwaardig. Mede daarom was hij erg blij met de kwaliteit van de tweede partij, zo liet hij mij na afloop weten. Ik hoop dat hij die partij later op deze plek aan ons zal tonen, voorzien van zijn commentaar.
Marc Overeem – Gertjan van der Hoeven 0-2

In drie van de zes ratingcategoriën is gisteren eveneens een beslissing gevallen. In de categorie tot 2150 won Angelo Spiler door Piet van der Weide voor de tweede maal te verslaan.
Angelo Spiler – Piet van der Weide 2-0

In de categorie tot 2050 hield David Laan Evgeny Shklovskiy in de tweede partij op remise na de eerste partij te hebben gewonnen.
David Laan – Evgeny Shklovskiy 1,5-0,5

En in de categorie tot 1950 leek Jan van Banning gisteren lange tijd aan het langste eind te trekken. Maar toen zijn aanval iets te langzaam bleek, gaf zijn slecht beschermde koning de doorslag. En aangezien de partij van vorige week in remise was geëindigd, was de winst genoeg voor Arthur Bauduin om met de eer te gaan strijken.
Jan van Banning – Arthur Bauduin 0,5-1,5

In de andere matches is de stand na twee partijen gelijk. In de categorie tot 1800 loonde de va banquetactiek van Bert Bödicker – hij kwam weer op gelijke hoogte met Wim Suyderhoud na in de partij van vorig week ongelukkig op achterstand te zijn gekomen. En in de categorie tot 1650 liet Frans Roes Florian Willemssen langszij komen na lange tijd het beste van het spel te hebben gehad. Deze twee matches worden volgende week beslist in een barrage van twee rapidpartijen. Als de stand dan nog gelijk is, worden er twee snelschaakpartijen van 5 minuten gespeeld en eventueel een armageddonpartij van 6 tegen 5 minuten, die wit moet winnen. Het is maar dat u het weet.

De ratingmatch tot 1500 van Piet Borst tegen Tyrone Marioneau lijkt als een nachtkaars te zijn uitgegaan. Na een remise in de eerste partij, waren geen van beide spelers gisteren in huize Lydia te bekennen.

De prijsuitreiking alsmede de overhandiging van de kampioenschapsbeker zal geschieden tijdens de jaarvergadering, die gepland staat voor begin september.

Reactie achterlaten