Eelke Wiersma winnaar!
De A-turnus van de interne competitie zit erop
door
Eelke Wiersma heeft zich gisteren geplaatst voor de kampioenschapsmatch 2019-2020 door de eerste turnus winnend af te sluiten. In de 15de en laatste ronde won hij overtuigend van Dennis Brouwer en liet daarmee Michaël Wunnink en Arno Bezemer achter zich. Voor de ratinggroepmatches plaatsten zich Martin Bottema, Piet van der Weide, Evgeny Skhlovskiy, Wim Suyderhoud, Willem Grünbauer en Debby Nieberg.

Het stond voor aanvang van de laatste ronde nog allerminst vast of Eelke of Michaël de turnus zou gaan winnen. Eelke stond aan kop, maar kon nog worden gepasseerd. Hij maakte echter aan alle onzekerheid een eind door zijn eigen partij overtuigend te winnen. Toen het al niet meer uitmaakte, verloor Michaël nog van Arno. Eelke mag nu het kampioenschap van Caissa gaan betwisten met de winnaar van de B-turnus, die begint op 14 januari a.s.

Achter de drie smaakmakers van de A-turnus was het lange tijd een gedrang van jewelste, maar uiteindelijk onstond er toch een gaatje. Bij de achtervolgers onderscheidden zich Evgeny Skhlovskiy en Ridens Bolhuis, die zich keurig wisten te handhaven temidden van het ratinggeweld. Evgeny deed dat overigens niet voor het eerst. Ridens wist in de laatste ronde knap te winnen van Robert Kikkert.

Anderen die zich onderscheidden waren Martin Bottema, omdat hij de minste verliespartijen liet noteren, en onze ‘elders’ Wim Nijenhuis en Piet van der Weide, die als enigen alle rondes van de partij waren. Piet bewees dat hij het schaken nog niet is verleerd, door onze kersverse IM Jasel Lopez in de twaalfde ronde te verschalken. Wim versloeg onder meer Peter Doggers en publiceerde als vanouds een paar van zijn geweldige gooi- en smijtpartijen tot lering vermaak van ons allen. De lering zit hem in het voorbeeld dat Wim zo heeft gegeven. Wij hopen dat het veel navolging krijgt zodat er nog veel meer mooie partijen op de site te bewonderen zullen zijn.

Voorts beleeft ons oudste lid Willem Grünbauer zijn zoveelste jeugd en bewijst Debby Nieberg dat je leiding kan geven aan het trainen van 90 jeugdleden en daarna gewoon je ratinggroep kunt winnen.

Alle matches worden in mei 2020 gewoon gespeeld in Huis van de Wijk Lydia. Want zoveel is duidelijk: wij laten ons niet zonder slag of stoot verdrijven uit onze geliefde thuislocatie. Tijdens de nieuwjaarsreceptie op 7 januari zullen wij met jullie het glas heffen op een nog lang en gelukkig verblijf aldaar. Het bestuur heeft een mooi programma met lezingen en livemuziek voor u samengesteld en hoopt u dan allen te verwelkomen.

Fijne feestdagen!

  • Debby Nieberg

   Debby Nieberg zei op :

   Ja, en een wachtlijst met nog zo’n 30 kinderen die we nu even niet kunnen plaatsen…

 1. Arno Bezemer

  Arno Bezemer zei op :

  Ook ene Wim Suyderhoud heeft het best bijzonder gedaan deze turnus trouwens met een paar prima uitslagen en een knappe 10e plek.

 2. Albert Riemens

  Albert Riemens zei op :

  Compliment ook aan Wim en zijn team voor het wekelijkse werk om de interne competitie, het kloppende hart van onze club, in de lucht te houden!

 3. René Pijlman

  René Pijlman zei op :

  De groep -1500 is met 35 spelers vrij groot, waardoor spelers in die groep weing kans op de eeuwige roem maken. En in die groep stroomt een deel van de nieuwkomers in.

  De ratinggrenzen gaan in de onderste helft in stappen van 150. Als we een extra groep tot 1350 zouden maken, zou de huidige groep -1500 keurig in 17 en 18 spelers worden opgesplitst.

Reactie achterlaten