De interne competitie
Aftekening in de stand
door
Wie weerhoudt Henk-Jan Visser nog van een overtuigende winst in de eerste periode? We zijn op twee-derde van de turnus en zijn voorsprong is al ruim 300 keizerpunten!

Op Marc Overeem na, die altijd tot op het bot gemotiveerd lijkt, houden de andere favorieten de kaarten stijf tegen de borst. Zien zij Henk-Jan wellicht als een prettige/interessante/motiverende tegenstander in de kampioenschapsmatch? Hoe dan ook, de heren Van der Hoeven, Bezemer, Lopez, Wiersma, zij schitteren in de interne competitie tot dusver vooral door hun regelmatige absenties.
De ruimte die op deze manier vrijkomt, wordt stijlvol bezet door de heren Prévot, Bödicker, Bert, en Kanis, die met hun goede spel de competitie kleur geven. Sierk Kanis maakt grote stappen in de richting van de 2000 Elopunten. Zijn partij-uit-één-stuk tijdens het Eijgenbroodtoernooi, waarvoor hij van Paul van der Sterren de schoonheidsprijs kreeg, kan daarbij beschouwd worden als een uitroepteken. Zij is elders op de site te bewonderen met commentaar van de winnaar, die overigens ook een aardig partijtje harmoniezang in huis heeft, maar dat terzijde.
Een ander heuglijk feit is dat Robert Kikkert weer terug is in Huize Lydia. Hij lijkt op zoek naar de vorm voor een gooi naar de tweede periodetitel.

We blijven we het allemaal met grote belangstelling volgen. Maar eerst ff de WK-match.

 1. Ed Roering

  Ed Roering zei op :

  Volgens mij is de stand van de interne niet up to date..

 2. Arno Bezemer

  Arno Bezemer zei op :

  Er lijken een paar uitslagen van de 8e ronde nog niet ingevuld te zijn.
  En Henk-Jan laat vast nog wel een paar steekjes vallen.

 3. Wim Suyderhoud

  Wim Suyderhoud zei op :

  Ik was de uitslagen van ronde 8 kwijt. Nu ik ze heb achterhaald en ingevoerd moet de stand weer helemaal kloppen.

Reactie achterlaten