De interne competitie 20/21
Stand van zaken
door
De eerste turnus van de huidige competitie nadert haar einde. Waar? We weten inmiddels gelukkig dat we nog een tijdje voort kunnen in Huis van de wijk Lydia. Maar wie, en hoe dan?

Marc Overeem kan de winst niet meer ontgaan. Hij sloeg in de laatste ronde een ultieme aanval op zijn koppositie af door Sierk Kanis, de onbetwiste nummer twee in de stand, voor de tweede keer op remise te houden. Goede resultaten voor Sierk, maar hij schiet er niets mee op. Met nog twee rondes te spelen en alle sterke tegenstanders gehad hebbende, kan Marc zich wel gaan voorbereiden op de match om het clubkampioenschap van dit schaakseizoen.
We hebben de tent twee weken moeten sluiten, vandaar dat wij nu 12 in plaats van 14 rondes hebben gespeeld. Er is nog één ronde te gaan voor het kerstreces. We spelen daarna, op 5 januari, nog een laatste ronde waarmee de eerste turnus wordt afgesloten. Dat betekent dat er één of twee rondes meer te spelen zijn in de tweede turnus. Als de vaccins hun werk doen en de opkomst weer toeneemt, kan de strijd in de top dan wellicht betwist worden door een groter aantal kandidaten.
Het zijn schrale clubavonden, zo zonder bar en met een aanzienlijk aantal ontbrekende schaakvrienden. De nieuwjaarsborrel kunnen we ook al op onze buiken schrijven! Maar de goede Driss zet nog steeds koffie en thee voor ons klaar en afgelopen dinsdag anderhalve meter kerstbrood bovendien. We hebben hem uitgenodigd om dinsdag aanstaande om acht uur even langs te komen. Jullie weten wat hem te wachten staat.
Als je er niet bij kunt zijn, wens ik je nu al vast fijne feestdagen in kleine kring en zonder knallers. Misschien wordt het eindelijk eens een echt stille nacht. En blijft er wat tijd over voor een extra potje op Lichess. Enjoy. Blijf gezond.

Reactie achterlaten