Caissa wint verenigingsprijs 2008
door
Caissa heeft de verenigingsprijs 2008 van de KNSB gewonnen. We hebben de prijs gewonnen omdat we in 2008 de grootste ledenwinst hebben behaald van alle Nederlandse schaakverenigingen. Netto kwamen er 29 leden bij. KNSB-bestuurslid Monique Stam reikte de prijs in Wijk aan Zee uit aan Dennis Breuker, Hugo van Hengel en Elwin Osterwald.

Bericht van de KNSB site

De verenigingsprijs 2008

De prijs bestaat uit een grootmeesterclinic ter waarde van 1000 euro. Caissa mag zelf de grootmeester uitkiezen en in overleg met hem of haar bepalen hoe de clinic er uit gaat zien.

Vlak na de prijsuitreiking sprak schaakbond.nl kort met voorzitter Dennis Breuker van Caissa.

Hoeveel leden heeft Caissa nu?

We hadden per 1 januari 2009 137 leden. Een jaar eerder waren dat er dus nog maar 108.

Kun je aangeven waar volgens jou de oorzaak ligt voor die grote ledenwinst?

Die is denk ik te danken aan een combinatie van factoren. Ten eerste hebben we een heel mooi clubgebouw op een gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken locatie gekregen. En ten tweede is het aantal jeugdleiders uitgebreid. Daardoor konden we de bestaande jeugdledenstop opheffen.

Waar spelen jullie dan?

Caissa speelt in Huize Lydia aan het Roelof Hartplein. Daar komen onder andere de trams 3,5,12 en 24 langs. Huize Lydia is best wel een dure locatie en de contributie moest daarvoor omhoog maar het heeft dus positief uitgepakt.

Wat verwacht je voor de toekomst?

De groei is er nog niet uit, de afgelopen week mochten we nog twee nieuwe leden verwelkomen. Op een gemiddelde clubavond zijn er nu tussen de 50 en 60 mensen. Het is er nu zelfs wel een beetje druk, maar ik denk dat we tot 160 leden het met wat passen en meten wel redden.

[Reactie van Dennis Breuker]

Ik ben blij met deze prijs en trots voorzitter te zijn van onze schaakclub. In tijden dat veel clubs slinken in ledenaantal hebben wij de grootste stijging. Het korte interviewtje hierboven (ook op de website van de KNSB te lezen) verliep in een nogal hectische omgeving. Hierdoor was ik ook wat zaken vergeten te vertellen. Dat doe ik bij deze alsnog.

Elwin, Hugo en Dennis krijgen de verengingsprijs van Monique Stam. Hans Böhm kijkt toe.

De groei van het aantal leden van onze club is inderdaad een combinatie van factoren. Naast wat hierboven al staat komt het ook door het enthousiasme. Enthousiasme van de leden, en zeker ook van al onze vrijwilligers. Verder is de diversiteit van onze leden ook onze kracht: ons jongste lid is 6 jaar, ons oudste wordt aanstaande woensdag 98. En ook zijn alle sterktes vertegenwoordigd: van elo 1000 tot elo 2300 en alles ertussenin.

Ik wil alle (nieuwe!) leden en met name de vrijwilligers bedanken. Zonder hen zou dit nooit zijn gelukt. Voor wat betreft de invulling van de prijs: we gaan iets bedenken waar de hele club wat aan heeft. Ideeën zijn meer dan welkom!

 

Reactie achterlaten