Caissa 5 morst puntjes
Caissa 5 kan beter. Is beter. Maar toch.
door
De eerste wedstrijd kwam onze tegenstander met vochtige billen en klamme handjes weg met 4-4. De tweede wedstrijd verliep iets minder overtuigend maar ook daar hadden we moeten winnen. Helaas weer 4-4. En 5 november kwam dan de man met het hamertje. We verloren met 5-3. En staan inmiddels in de onderste helft van het midden.

Met uw permissie…tijdnood komt ook in het echte leven voor..twee verslagen in één. En ..als u het niet erg vindt ook vooral verslaglegging en geen diagrammen.  De tweede wedstrijd van het seizoen speelden we uit tegen Alphen. De club waar onze reuzendoder van het seizoen 2015-2016, Lance Oldenhuis, schaakte voor hij bij Caissa kwam. Lance wist infiltratiepogingen van de tegenstander (“Zeg by the way op welk bord speelt die van Ommeren eigenlijk”) te pareren door niet te reageren en ons wel eea te vertellen.  Alphen zag er wat robuust uit die middag. Kom maar op Amsterdammers, we kunnen jullie wel aan. Wellicht had het een weerslag op mij, maar zeker niet op iedereen. Aan bord 1 wist Angelo een prachtpartij tegen een veel sterkere tegenstander perfect te verzilveren. Datzelfde deed Lance aan bord 2. En ook Elisa aan bord 8 won haar partij. Haar tegenstander speelde wel onnodig lang door. Is ook erg hoor, van een vrouw verliezen vooral als die ook nog eens  a tempo speelt. Olaf aan bord 3 stond beter, wilde afwikkelen naar remise. Niet zo gek bedacht gezien de rest van de borden. Maar gaf de tegenstander een kans en toen was het opeens  0-1. Martijn Miedema vloog- zie ook verderop- de tegenstander naar de keel en kwam niet verder dan remise. Marc Ordodi leek ook beter te staan, maar de winst moet nog gevonden worden. Remise. Resten de partijen van Jos en mij. Jos zag het niet, terwijl de winst er wel leek te zijn. En ik, ja ik stond lang minder, mistte een- waarschijnlijke winstvoortzetting – en ging er toen met het spreekwoordelijke petje naar gooien. Sterrenburg in ieder geval al 1 1/2 punt gemorst. Uitslag 4-4.

 

Ronde 3. Caissa 5- SV Bennekom

 

Zaterdag 5 november speelden we in het perfect geïmproviseerde Buurthuis de Archipel. Je kan er van alles over te zeveren hebben, maar het was prima. Voor die ene keer.  Zowel Bennekom als wij hadden  een winwens. Bennekom, vorig jaar nog bijna als eerste geëindigd in de poule stond op 0 matchpunten. Wij op 2.Nu blijf je met 9 gelijke spelen ook wel in de KNSB maar toch. Dat liep dus niet zo goed af. Angelo verloor maar ook dit keer had hij het betere spel tegen een aanzienlijk sterkere tegenstander. Jammer. Hij is- zie ook Eijgenbroodtoernooi -aan een goede serie bezig. Lance, aan bord 2 verloor ook. Hij liet zich door een vervelend incidentje uit het veld slaan en krabbelde daar niet meer van op. Aan bord 3 kwam Olaf remise overeen. Had ook minder goed voor hem uit kunnen pakken. Jos ‘ik speel altijd remise’ van Ommeren kwam niet verder dan remise, maar daar kwam hij dan wel erg goed mee weg volgens de computergeleerden. Elisa Silz gebruikte dit keer wel haar tijd en won wederom een partij voor het vijfde. Topscorer nu met 2/1/2 uit 3. Supertoll!  Martijn vloog ook deze partij de tegenstander naar de keel. Als je er argeloos langsloopt denk je, dat is dus een punt, maar de tegenstander verdedigde zich goed en pakte het punt. Wim Nijenhuis verloor. Hoewel ik naast hem zat, zag ik niet precies hoe en wat. Bij Wim is het ook nooit van klaboemklaarenuit, maar toen doofde toch het licht. Zelf won ik aan bord 8 een partij die wel een diagrammetje waard is. Misschien eerdaags even toevoegen. Enfin, dan weet u dat het vijfde na drie wedstrijden geen 6 maar 2 matchpunten heeft.

 

 

 

Reactie achterlaten