Caissa 5: 2-2
Een belachelijke vertoning en een revanche
door
Caissa 5 is al een paar jaar aan het twijfelen of het wel thuis hoort in de KNSB. In dit seizoen blijkt het team zeker KNSB waardig, hoewel de hoogte,- en dieptepunten zich onaangenaam aan elkaar opdringen. De 6e wedstrijd tegen Ivoren Toren werd belachelijk verloren. Maar tegen Promotie stond het team weer fier overeind.

Dit is een summier verslag van twee thuiswedstrijden. Daar blijken wij niet zo goed in te zijn. Alle matchpunten van dit seizoen werden namelijk in uitwedstrijden gehaald. Op 13 februari speelden we tegen RSR Ivoren Toren. Onze uitgangspositie was, voor ons doen, magnifiek. En normaliter zouden we tegen dit team een goede score halen. Maar zo rond vier uur donderde het hele kaartenhuis in elkaar. Er bleef nauwelijks iets van ons team heel en tot overmaat van ramp verloren we zelfs partijen die gewonnen hadden moeten worden. Het werd 6-2 in het voordeel van de Rotterdammers. En daarmee moesten we weer, zoals afgelopen jaren, gaan nadenken over een eventuele degradatie. Dit in de wetenschap dat Caissa 6 ons niet weer zou kunnen redden. Teleurgesteld en zorgelijk verliet ik de van angstzweet gevulde kantine van het Ignatius Lyceum. (Sorry bestuur, volgend jaar help ik weer met opruimen.)

1  Angelo Spiler Paul Tromp  0 1
2  Lance Oldenhuis Philip Westerduin  1/2 1/2
3  Ton van Nieuwkerk  Paul Batenburg  1/2 1/2
4  Jos van Ommeren Jason Zondag 0 1
5 Olaf Ephraim Lola den Duhnen 0  1
6  Kees Sterrenburg Wil Sparreboom 1/2 1/2
7  Wim Nijenhuis Paul Dekker  1/2  1/2
8  Marc Ordodi Lucas Gortemaker  0 1

Op 19 maart speelden we weer thuis. Dit keer tegen Promotie uit Zoetermeer. Gemiddeld bijna 100 ratingpunten meer dan wij, maar niet zo goed presterend.  Promotie moest van ons winnen om aansluiting te houden. Wij moesten minimaal 1 matchpunt verwerven voor handhaving.  Voor de gelegenheid gooide ik het team om- durfde ik tegen Ivoren Toren nog niet – en je gelooft het of niet, maar het pakte schitterend uit.

 

Eigenlijk hadden we met minstens 8-0 kunnen winnen, maar het werd uiteindelijk 5-3.  Marc (aan bord 3) speelde een mooie partij en won. Wim (aan bord 4) liet de winst liggen maar remiseerde. Ton(aan bord 1) liet de winst liggen en speelde remise. Lance (aan bord 2) liet de winst liggen en verloor. Angelo (aan bord 5) liet de winst liggen en remiseerde. Olaf (aan bord 6) liet de winst niet liggen en won. Datzelfde gold voor Jos aan 7. En ik, aan bord 8, ook ik liet de winst voor wat-ie was en speelde remise.

Caissa 5 Promotie 5 3
1  Ton van Nieuwkerk M.van Zetten 1/2 1/2
2  Lance Oldenhuis B. Bannink 0 1
3  Marc Ordodi B. Ahlers  1  0
4 Wim Nijenhuis P v/d Werve  1/2/ 1/2
5  Angelo Spiler J.W. Duijzer 1/2 1/2
6 Olaf Ephraim J. Sibbing  1 0
7  Jos van Ommeren B.Ouwens  1 0
8  Kees Sterrenburg N. Peerdeman 1/2 1/2

 

Maar wat kan mij  dat schelen? We zijn veilig en eigenlijk wil ik er nog wel een paar matchpunten bij. Om de lat voor volgend jaar weer hoger te leggen. Met dit team, in een scherpe, uitdagende opstelling kan dat.

 

Reactie achterlaten