Caissa 1 – Paul Keres 1
een nipte 5,5 – 4,5 overwinning
door
Dit seizoen begon zoals het vorige seizoen eindigde: met een thuiswedstrijd tegen Paul Keres. Tijdens de zomerstop is er flink aan onze spelers getrokken. Pas na het sluiten van de transfermarkt waren de stofwolken opgetrokken en hebben we de balans opmakend ondanks de personele aderlatingen met vers bloed aangevuld een zeer aantrekkelijk team overgehouden.

De wedstrijd begon met een domper. Ivo’s voorbeeldige behandeling van de opening werd ontsierd door een kleine oplettendheid, waarna hij niet veel later het onderspit moest delven tegen de sluwe vos Wemmers.

Bij Enrico werd met een bord vol stukken plotseling de vredespijp gerookt. Enrico vond zichzelf minder staan en tegenstander Both had die nacht naar eigen zeggen slecht geslapen. Tja, dan is eén en één twee, of liever gezegd “dan is half en half één” .

In de tussentijd was onze nieuwe aanwinst Jasel flink aan het huishouden tegen Lombaerts’ Leningrader. Met een helder slotakkoord werd de kroon op het werk gezet. Een zeer welkome overwinning, waarmee Jasel zijn visitekaartje heeft afgegeven.

Hans heeft heel goed gestaan, maar liet zich het kaas van het brood eten door Breukelman.

Den Hertog opende in een spannende Italiaan prematuur de stelling, waarna Michaël in de counter toe kon slaan.

Alje hield Veltkamp lang in de houdgreep, maar de genadeklap bleef uit. Het voordeel verwaterde tot remise.

Robert speelde zijn lijfvariant tegen Van de Flierts damegambiet, maar bereikte niet veel. Robert had in de tijdnoodfase nog wel remise afgeslagen, waar hij achteraf spijt van had, want uiteindelijk ging het zelfs mis.

Na een lange partij was Marc in een lopereindspel beland, waarin wit twee verbonden vrijpionnen in het centrum had en Marc daar twee verspreide vrijpionnen tegenoverstelde. Conceptueel een interessante strijd, waarbij het uiteindelijk witspeler Hommerson was die zijn aandacht niet meer kon verdelen over de twee zwarte vrijpionnen.

Arno moest na het missen van een simpele winst helemaal opnieuw beginnen. Met lovenswaardig geduld wist hij uiteindelijk alsnog het volle punt in de wacht te slepen tegen de altijd taaie Janse.

Als laatste bezig was Rob, die na een zware partij een stuk voor kwam te staan tegen De Rooij. Diens gevaarlijke witte vrijpionnen zorgden echter voor genoeg onrust om Rob uiteindelijk eieren voor zijn geld te doen kiezen, in de wetenschap daarmee de teamoverwinning veilig te stellen.

Waar de vorige wedstrijd tegen Paul Keres nog in een gelijkspel eindigde, mochten we dit seizoen inluiden met een nipte 5,5 – 4,5 overwinning. Een verdiende overwinning tegen het altijd lastige Paul Keres. Bravo, mannen!

Reactie achterlaten